0

Ylämaalla juhlittiin yrittämistä ja yhteisöllisyyttä

NUTIKAN TANSSILAVAN valtasi lämminhenkinen tunnelma, kun Ylämaan yrittäjät kokoontuivat yhteen juhlimaan 40-vuotista taivaltaan viime lauantaina. Juhlapaikka täyttyi yhdistyksen jäsenistä, kutsuvieraista sekä kyläläisistä samaa tahtia kuin Ylämaan Yrittäjien puheenjohtaja Hannu Heinosen kädet täyttyivät kukkakimpuista ja onnentoivotuksista.
– Tämä Nutikan lava on juhlapaikkana mitä parhain, sillä tässä lähiympäristössä on paljon hyvää yritystoimintaa, kuten tietysti koko Ylämaalla, totesi tilaisuuden juontaja Sampsa Husu ja toivotti satapäisen juhlaväen lämpimästi tervetulleeksi.
Varsinaiset juhlallisuudet käynnisti Suomen Yrittäjien kilpailuasioiden päällikkö Satu Grekin. Grekin palasi puheessaan vuoteen 1978. Siis siihen vuoteen, jolloin Urho Kekkonen valittiin tasavallan presidentiksi neljännen kerran, Argentiina voitti jalkapallon maailmanmestaruuden ja Ylämaan Yrittäjät perustettiin.
– Ylämaan Yrittäjät on loistava esimerkki siitä, kuinka yhdistys voi olla enemmän kuin osiensa summa. Katsokaa ympärillenne, meitä juhlijoita on tänään koolla noin nelinkertainen määrä juhlinnan kohteen kokoon nähden, kehui Grekin.

Juhlapuheessaan Grekin kiitti ylämaalaisia yrittäjiä siitä merkittävästä työstä, jonka he ovat vuosien saatossa tehneet oman kotiseutunsa hyväksi. Grekinin mukaan Ylämaan seutua on onnistuttu markkinoimaan ja kehittämään panostamalla muun muassa vuosittaisiin Jalokivimessuihin sekä kivikantatiehen.
– Ylämaan yrittäjät ovat tehneet tämän kaiken rakkaudesta ja uskosta kotiseutuun. He ovat käyttäneet hyväkseen sitä energiaa, jota he saavat yrittämisestä. Arvostan tekemäänne työtä suuresti ja olen äärettömän ylpeä Ylämaan yrittäjistä, painotti Grekin.
Lopuksi Grekin muistutti, että yrittäjyys on elämäntapa. Yrittäjyys on omaehtoinen keino ansaita elanto tekemällä juuri sitä, mikä sytyttää. Grekinin mukaan ei siis ole ihme, että Suomessa yrittäjyyttä arvostetaan, vaikka pienten yritysten tiellä on vielä tänäkin päivänä paljon esteitä ylitettäväksi.
– Onneksi tähän päivään tultaessa yrittäjyyden merkitys nähdään ja ymmärretään myös yrittäjäperheen ulkopuolella. Toivotan teille, Ylämaan yrittäjille onnea ja menestystä, sillä teidän varaanne Suomen hyvinvointi rakentuu. Viettäkää nautinnollinen ilta, olette sen ansainneet, päätti Grekin.

Grekinin puheen lisäksi juhlassa kuultiin kansanedustaja Ari Torniaisen sekä Etelä-Karjalan Yrittäjien puheenjohtaja Minna Kokin tervehdykset. Leila Rahunen puolestaan viihdytti juhlavieraita kertomalla tarinoita Ylämaan Yrittäjien 40-vuotisen taipaleen varrelta.
Juhlassa jaettiin myös tunnustusta sen ansainneille. Ylämaan vuoden yrittäjänä palkittiin Raskilan Kone ja Rauta, jonka puolesta palkinnon tuli noutamaan itseoikeutetusti yrityksen perustaja Simo Raskila.

Yrittäjäristi puolestaan myönnettiin Ylämaan Yrittäjien puheenjohtajalle Hannu Heinoselle kunnianosoituksena pitkästä urasta.
– Kyllähän tällainen tunnustus tuntuu aina hyvältä. Me yrittäjät arvostamme tällaista hyvin paljon. Yli neljäkymmentä vuotta käsityöyrittäjänä toimineena olen vuosikaudet seurannut näiden ristien valmistusta vierestä. Sydäntä lämmittää saada tällainen myös itselleni, kiitteli silmin nähden liikuttunut Heinonen.

Virallinen juhla päättyi tilaisuuden arvolle sopivasti Karjalaisten lauluun. Ilta Nutikan lavalla jatkui kuitenkin vielä myöhään yöhön ruokailun sekä juhlapaikalle ominaisesti tanssien merkeissä.

Iida Tani

Viikon kysymys

Ovatko mopoilijat häirinneet yöuniasi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä