0

Virojoen kyläyhdistyksen uusia tuulia esitellään

Virojoen kyläyhdistys on muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen tarttunut toimeen uusin voimin. Yhdistystä uhkasi jo lakkauttaminen, mutta toukokuussa vuosikokouksessa toimintaa jatkamaan löytyi sittenkin pieni joukko kyläläisiä.
Yhdistyksen uuden puheenjohtajan Miika Mattilan johdolla uusi hallitus rakensi kylän maisemointiin ja viihtyvyyden parantamiseen tähtäävän toimintasuunnitelman. Ensimmäisenä kylänraitille ilmestyivät kauniit kukkalaatikot, sitten pusikot saivat kyytiä ja niiden takaa on avautunut avaria näkymiä.
Katseet ovat kohdistuneet erityisesti kylän läpi kulkevaan jokeen, jonka rantoja on siistitty. Rannoille haluttaisiin polkuja ja penkkejä sekä kyläläisille vuokrattavia SUP-lautoja, joilla jokea pitkin pääsisi myös liikkumaan vesitse. Tulevaisuudessa yhdistys toivoisi pystyvänsä myös työllistämään kesätyöntekijän, joka huolehtisi maisemanhoidosta ja muista pienistä tehtävistä.

Kyläläiset halutaan nyt saada laajasti mukaan toimintaan ja tuomaan omia näkemyksiään tekemisen suunnasta. Kyläyhdistys järjestää Sammontalolla torstaina 6. syyskuuta kello 18 kyläillan, johon kaikki kyläläiset ovat lämpimästi tervetulleita.
Kyläillassa voidaan keskustella yhdessä Virojoen kylän kehittämisen tarpeista, toiveista ja konkretiasta. Ideoita ja kehittämiskohteita on helppo osoittaa, mutta niiden toteutukseen toivotaan myös suuri joukko aktiivisia ja reippaita tekijöitä. Yhdistys kaipaakin nyt lisää aktiivisia jäseniä. Jäsenenä ja osallistumalla voi vaikuttaa siihen, mitä jatkossa kylällä tehdään ja mihin asioihin toiminta painottuu.
Yhtenä illan aiheena on Virojoelle tuleva mobiilireitti. Virojoki on mukana Pro Agrian Maisemapolkuja-hankkeessa, jossa luodaan kylään oma älypuhelimilla tai tableteilla toimiva mobiilireitti. Reittiin valitaan erilaisia kiinnostavia kylän kohteita, joihin voi mobiilissa liittää tekstejä, puhetta tai videoita.
Maisema-asiantuntija Johanna Laari-Günther esittelee hankkeen ja kertoo sen tulevista toimenpiteistä.
Mukana tilaisuudessa on myös Leader Sepran Marja Sorvo, joka kertoo maaseudun kehittämisen Leader-rahoituksesta.
Kyläillassa on kahvitarjoilu, ja sata ensimmäistä saa itselleen uniikin Virojoki-ämpärin.

Maisemapolkuja-hankkeessa on Virolahdelta mukana myös Klamila, jossa hanketta esitellään keskiviikkona 5. syyskuuta kello 18 hiihtomajalla.

Viikon kysymys

Ovatko mopoilijat häirinneet yöuniasi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä