0

Tarvitaanko Virojoelle uusi kerrostalo?

Haukitielle rakennetaan parikymmentä rivitaloasuntoa ja nyt tonttivaraukset Opintien varrelle on tehty kahdelle kerrostalolle. Niistä ensimmäiseen on tulossa 50 asuntoa. Mikä on oma arviosi, tarvitaanko Virojoelle noin paljon uusia asuntoja?

Tarvitaanko Virojoelle uusi kerrostalo?

 • Kyllä (53%, 95 ääntä)
 • Ei (47%, 83 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 178

Loading ... Loading ...

12 kommenttia aiheesta “Tarvitaanko Virojoelle uusi kerrostalo?

 • 5.9.2018 at 10:07
  Permalink

  Ilman asukkaita/veronmaksajia ei ole mitään muutakaan

 • 5.9.2018 at 10:31
  Permalink

  Varmaankin tarvitaan, ei kai niitä kukaan lämpimikseen rakentele. Edes Virojoella.

 • 5.9.2018 at 11:54
  Permalink

  Riihipellon rivaritkin kaikuu tyhjyyttään.

 • 5.9.2018 at 12:29
  Permalink

  Tarvittaisiin ehkä niitä asukkaitakin? Asukkaat tarvitsivat ehkä töitä?

 • 5.9.2018 at 14:15
  Permalink

  Itse suosisin rivitaloja. Mutta jos nyt talot rakennettaan, niin kerrostalojen ulkoasuun pitää kiinniittää erityistä huomiota. Ne pitäisi rakennettaa nostalgisiksi, niin niillä voisi olla vetovoimaa ja muutenkin piristää Virojokea. Toivottavasti niistä ei tehdä betonilaatikoita vaan nättejä. Opintomatka Vantaalle Kartanonkoskeen (Jumbon viereen) olisi paikallaan – tylsästä alueesta on saatu hieno ja yllätten viihtyisä.

  • 5.9.2018 at 17:22
   Permalink

   Jos ajatellaan Vaalimaan kehitystä, kyllä nyt on korkea aika saada uusia asukkaita ja veronmaksajia Virolahdelle. Uudisasukkaat Virojoella elävöittäisivät mukavasti kylänraittia, ja tuskin kaikki heistä haluaisi välttämättä omakoti- tai rivitaloon. Kerrostalot eivät ole huono vaihtoehto.
   Ja tuskin kaikki täällä töissäkäyvät haluavat pendeloidä päivittäin pitkää työmatkaa.

   Ja jos olen oikein ymmärtänyt, suunnittelupuolella on nyt mukana puutalorakentamiseen panostava firma eli välttämättä betonitaloista ei ole uhkaa. Korjatkaa, jos olen väärässä.

   Tuota opintomatkaa Vantaalle en kuittaa, siinä menisi oppineen aika hukkaan. Parempi olisi kutsua Kotkan kuuluisa kaupunginpuutarhuri tänne visiitille konsultoimaan ja antamaan hyviä vinkkejä 😉

  • 6.9.2018 at 17:27
   Permalink

   Kartanonkoski voisi olla myös mallina ihanasta monikulttuurisuudesta joka auttaisi meitä ymmärtämään kaikkea maailman pahuutta.

  • 7.9.2018 at 19:26
   Permalink

   Kartanonkosken monikulttuurisuudesta en tiedä. Enkä tiedä ketä Virojoen kerrostaloihin on kaavailtu asukkaiksi. Mutta käsittääkseni talon ulkonäkö ei liity suoraan monikulttuurisuuteen. Suomessa on varmasti tyylikkäitä ja katsojan silmään nättejä uusia kerrostaloalueita. Ei nyt vain tule mieleen, että missä sellaisia on. Pääasiassa Suomessa kerrostalon mallina on suosittu betonikuutiota, jossa on tasakatto. Kotkalainen puutarhuri pystyisi varmaan maisemoimaan sellaisen kuution jotenkin Virojoellakin, mutta en ole varma hänen kyvyistään suunnitella rakennuksia.

   • 11.9.2018 at 09:53
    Permalink

    Harmi, että pahoitit mielesi.
    Tarkoitin kaupunginpuutarhurin konsultoinnilla kokonaisuuden suunnittelua ja rakentamista, päämääränä viihtyisä asuinalue. En tarkoittanut, että hänen pitäisi ruveta rakennussuunnittelijaksi.
    Ja onko joku väittänyt, että talot olisivat kuutioita. Sen ’kuutionkin’ voi sijoittaa tontille monella tavalla, ellei alueen määräykset toisin sano.

 • 6.9.2018 at 13:53
  Permalink

  Sinänsä hieno juttu! Työpaikka on tietysti tärkein kriteeri asuinpaikan valinnassa mutta myös muuta houkuttelevaa tarvitaan. Luultavasti Vaalimaalle töihin tulevat ovat nuoria aikuisia, perheellisiä tai sinkkuja. Tarjoaako Virojoki heille esimerkiksi riittävästi harrastusmahdollisuuksia? Minusta niihin pitäisi satsata, taikka Hamina asuinpaikkana ja 20 minuutin automatkalla vie voiton. Lappeenratakaan ei ole kovin pitkän matkan päässä.

 • 7.9.2018 at 12:03
  Permalink

  Eikös täällä ole jo tarpeeksi venäläisiä

  • 11.9.2018 at 06:29
   Permalink

   Ei ole,lisää kaivataan.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Hankitko aidon joulukuusen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä