0

Juhlakahveilla muisteltiin menneitä

VANHAT AJAT tulivat monille Kaakonkulman lukijoille mieleen, kun lehden uusissa toimitiloissa kokoonnuttiin Kaakonkulman 50-vuotisjuhlakahveille viime perjantaina.
Virojokelainen Maiju Kouki oli yksi monista, joille Kaakonkulma on tullut vuoden 1968 ensimmäisestä numerosta alkaen. Koukia myös houkuteltiin mukaan lehden perustamishankkeeseen.
– En kuitenkaan suostunut, kun silloin oli muita suunnitelmia. Lehti on kuitenkin tullut alusta lähti, eikä siitä voi luopua tai jäisi paljosta paitsi. Kaakonkulman luen aina ensimmäiseksi ja loput lehdet myöhemmin.
Klamilassa asuva Harri Kuokka muisti jopa sen, mitä Kaakonkulman ensimmäisen numeron kannessa oli.
– Siinä oli kuva Virolahden mieskuoron perustamisesta.
Kuopiosta kotoisin oleva Oiva Kinnunen tutustui Kaakonkulmaan vuonna 1976 muutettuaan Virolahdelle. Siihen aikaan lehdillä oli vielä tilausasiamiehiä.
– Esko Huovinen oli asiamies ja sai myytyä meille tilauksen heti viikon päästä siitä kun tänne muutettiin. Siitä lähtien Kaakonkulma on tullut, Kinnunen muisteli.
Myös Ylijärveltä kotoisin oleva Erkki Mäkinen muisti tilanneensa Kaakonkulman vuonna 1976, samoihin aikoihin kuin Oiva Kinnunen.
– Lehti oli kyllä tullut kotiin Ylijärvelle, mutta oman lehden tilasin, kun muutin Haminaan Metsäkeskuksen palvelukseen.
Kotipuolen uutisten lisäksi Mäkinen seurasi Kaakonkulmasta tiekuntien kokousilmoituksia.
– Menin sitten kokouksiin kertomaan huonokuntoisten teiden parannustarpeesta ja valtion tarjoamasta rahoituksesta.
Juhlakahveilla kävi myös yli 90-vuotias Helga Taurama, joka kertoi säilyttäneensä kaikki vanhat Kaakonkulmat silloin kun asui vielä Säkäjärvellä.
– Nyt olen asunut jo 21 vuotta Virojoella, eikä ole tilaa säilyttää kaikkea. On tämä kuitenkin niin tärkeä lehti, että heti se pitää postilaatikosta hakea. Sitä oikein odottaa.

Marju Perilä

Viikon kysymys

Ovatko mopoilijat häirinneet yöuniasi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä