0

Mhy:n toimipiste Ylämaalla

Kirjoitamme tässä muutaman esimerkin metsänhoitoyhdistys Etelä-Karjalan toimintatavoista ja johtamisesta.
Mhy:n valtuusto ja hallitus olivat 20.8.2018 perinteisessä kesäpalaverissa Imatralla. Tilaisuudessa johtaja Markku Vaario piti katsauksen tämän hetken tilanteesta ja ennakoi tulevia asoita, mutta ei sanallakaan maininnut Ylämaan toimipisteen myynnistä.
Ensimmäinen tieto myynnistä tuli meille ylämaalaisille 24.8. iltapäivällä ja samalla saimme kuulla, että toimisto pitää olla tyhjennettynä 29.8. mennessä.
Mielestämme kysymyksessä on selkeästi sopimusrikkomus. Ylämaan mhy oli monilla mittareilla alueen menestynein yhdistys. Se fuusioitui Etelä-Karjalaan vuonna 2009. Yhdistymissopimuksessa sovittiin, että toimipiste Ylämaalla säilyy ainakin viisitoista vuotta. Nyt tuosta ajasta on kulunut 10 vuotta. Lisäksi ylämaalaisille luvattiin yksi hallituspaikka, jota meillä tällä hetkellä ole. Vaalien jälkeinen demokratia ei ole toiminut alueellamme koskaan.
Yhdistyksemme jakautuu kahteen osaan, Vuoksen pohjois- ja eteläiseen osaan, Ylämaa lukeutuu eteläiseen osaan, jonka alueen valtuustovaalit olemme aina selvästi voittaneet, mutta henkilöstövalinnoissa sitä ei ole huomioitu. Jo pitkään on ollut aistittavissa, että Ylämaan toimistoa ollaan ajamassa alas.
Tehokkaimmat ammattilaiset on siirretty muihin toimipisteisiin, muun muassa hankintapalvelu on supistunut rajusti. Ennen olimme tässä työlajissa 2-3 kertaa tehokkaampia kuin muut yhdistykset.

Toimipisteen sulkeminen vieraannuttaa ylämaalaiset metsänomistajat perinteisestä mhy-toiminnasta, näin on helppo ennustaa. Se tarkoittaa metsänhoitoyhdistys Etelä-Karjalalle Ylämaan alueella vaikeita aikoja.

Metsänomistajat /
valtuutetut
Jukka Lohko
Erkki Mäkinen

Viikon kysymys

Ovatko mopoilijat häirinneet yöuniasi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä