0

Paljon porua toimitiloista

Ylämaalla on ihmetelty viikon verran erikoisia kiinteistökauppoja. Etelä-Karjalan metsänhoitoyhdistys lähti pikaisesti evakkoon kauppojen alta. Samalla viereiset Osuuspankin entiset toimitilat siirtyivät uudelle omistajalle. Samassa kiinteistössä oleva entinen kunnantalo jäi vielä Lappeenrannan kaupungin omistukseen.
Kiinteistöjen ostaja on turkulainen Aedifico Oy, jonka toimialaksi ilmoitetaan muun muassa ”rakennusalan suunnittelu-, rakennus- ja remontointitoiminta.” Yrityksen toimitusjohtaja Kari Vaihinen ei eilen halunnut kommentoida kauppoja millään tavoin.
Kiinteistökaupoissa ei sinänsä ole mitään eriskummallista, mutta kun kaupat tehtiin yhteensä 700 euron hinnalla ja ostaja on paikkakunnalla entuudestaan tuntematon taho, joka ei edes halua julkisesti kertoa mitä tiloihin on tulossa, syystäkin saa ihmetellä.
Metsänhoitoyhdistyksen toimitilojen väistyminen Lappeenrantaan on iso huolenaihe paikallisille metsänomistajille. Kysymys niiden osalta kuuluu: menikö meiltä nyt tämäkin palvelu?
Ylämaan ja Etelä-Karjalan metsänhoitoyhdistysten yhdistyminen sinetöitiin sopimuksella syyskuussa 2008. Sopimukseen kirjattiin selkeästi: ”Kaikilla nykyisillä paikkakunnilla on yhdistyksen toimistot ainakin seuraavat 15 vuotta.” Mainittuja paikkakuntia olivat tuolloin Lappeenranta, Parikkala ja Ruokolahti.
Ylämaa on toki yhdistynyt sen jälkeen Lappeenrantaan, mutta ainakin sopimuksen ”hengen” mukaan toimisto tulisi pitää Ylämaalla vielä vähintään seuraavat viisi vuotta. Metsänhoitoyhdistys onkin luvannut etsiä uudet toimitilat tarvittaessa. Toivottavasti näin myös tapahtuu.

Viikon kysymys

Tulivatko kesäkelit liian aikaisin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä