0

Sähkökitara ja urut hengessä ja tulessa Marian kirkossa

Sunnuntaina 30. syyskuuta on luvassa jotain mieliinpainuvaa, uutta ja tavallisuudesta poikkeavaa Marian kirkon konsertissa, kun instrumenttiensa huiput Marzi Nyman, sähkökitara ja Kalevi Kiviniemi, urut esiintyvät improvisatorisessa konsertissaan.
Kitaristi Marzi Nymanin raja-aitoja kaatava muusikkous on tuonut suomalaiseen rytmimusiikkiin uudenlaista elinvoimaa. Marzi on toiminut kitaristina mm. Nylon Beatissa, UMO:ssa ja Lenni-Kalle Taipaleen yhtyeessä, tehnyt paljon töitä myös televisioon ja elokuviin sekä säveltänyt teoksia orkestereille. Vuonna 2012 Marzi valittiin Espoo Big Bandin vakituiseksi kapellimestariksi. Pelkästään tällä vuosituhannella ”musiikin kameleontiksi” kutsuttu monitaituri on ehtinyt soittaa jo lähemmäs neljälläkymmenellä levyllä. Marzi on rovasti ja kirjailija Hannu Nymanin poika ja soittaa myös urkuja. Näin Haminankin konsertissa.

”Urkujen Paganini” Kalevi Kiviniemi tunnetaan myös laaja-alaisena instrumenttinsa edustajana. Viime aikoina hän on ollut erittäin kysytty taiteilija ympäri maailman, konserttipaikkoina merkittävistä konserttipaikoista muun muassa Pariisin Notre Dame, Leipzigin Gewandhaus, Moskovan Tsaikovski-sali, Korean Soulin Sejong Art Center sekä Trondheimin konserttitalo ja Tukholman kaupungintalo. Marzi Nymanin kanssa hän on esiintynyt mm. Marzin säveltämässä ”Moottoripyöräkonsertossa” Lahden kansainvälisellä urkuviikolla sekä Tarja Turusen kiertueilla usean vuoden ajan.
Haminan konsertissa kuullaan kuullaan musiikkia Bachista Oscar Petersoniin ohjelmassa, jota ei ole Kymenlaakson alueella aiemmin kuultu.
Konsertti alkaa kello 17. Konsertti on maksullinen.

Viikon kysymys

Hankitko aidon joulukuusen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä