0

Kannatatko jokimaiseman kunnostamista Virojoella?

Jokivarsien pusikoituminen ja pusikoiden poistaminen oli paljon esillä kyläillallassa Virojoella. Oletko samaa vai eri mieltä siitä, että jokivarsimaiseman kunnostamiseen kannattaa uhrata aikaa ja rahaa?

Kannatatko jokimaiseman kunnostamista Virojoella?

 • Kyllä (80%, 148 ääntä)
 • Ei (20%, 37 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 185

Loading ... Loading ...

5 kommenttia aiheesta “Kannatatko jokimaiseman kunnostamista Virojoella?

 • 12.9.2018 at 09:52
  Permalink

  Kannatta kuitenkin muistaa, että ne rannan lepät (joita ne puut pääasiassa ovat) sitovat sitä rantapenkkaa sortumasta…

 • 12.9.2018 at 10:24
  Permalink

  Onko jokimaiseman kunnostaminen siis käytännössä pusikoiden poistamista? Pusikoilla ja puilla on erittäin tärkeä merkitys Virojoen virtavesien kaloille ja ravuille. Varsinkin tänä kesänä, kun kuivuus koetteli ja aurinko pääsi porottamaan ja nosti vesien lämpötilaa jo monelle lajille tappavan korkealle. Pusikot ja puut antavat tarvittavaa suojaa, kuten myös ravintoa. Koskien kunnostamista tulee jatkaa ja se tuo arvokasta koskimaisemaa, kuten edellytykset Virojoen vaelluskalojen luonnonkierrolle. Koskien kiveäminen parantaa veden happipitoisuutta, joka laskee vesien lämmettyä ja auringon päästessä paistamaan läpi paljaiden joen pientareiden. Pusikoiden ja puiden poistossa pitää käyttää hyvää harkintaa ja tietää mitä ollaan tekemässä. Valitettavan usein näkee jokeen asti parturoituja jokivarsia. Virojoki on pinnan altakin arvokas joki, eli ei soitellen pusikoiden kimppuun 🙂

 • 12.9.2018 at 11:24
  Permalink

  Rantapusikot kuuluvat jokirantaan, älkää hyvät ihmiset tehkö koko Suomesta puistoa!

 • 12.9.2018 at 12:38
  Permalink

  Varovaisuutta, jos sellaista tehdään. Avataan siellä missä ehkä ennekin on ollut ”pusikot” pois. Myös linnut tarvitsevat suojaa ja pesäpaikkoja.

 • 12.9.2018 at 18:22
  Permalink

  Milloinhan alkaa Kantturankosken portaan rakentaminen? Oikeuden päätöksen mukaan työt pitää aloittaa keväällä 2019 viimeistään.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Riittävätkö Tommi Takasen paukut Tokioon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä