Virojoen puolia pitämässä

Virojoki on saanut uudestisyntyneen kyläyhdistyksen, jonka alkutaival näyttää oikein lupaavalta. Aktiivista yhdistystä tarvitaan, sillä Virojoen asema kunnan keskustaajamana korostuu samalla

KK

Virojoki on saanut uudestisyntyneen kyläyhdistyksen, jonka alkutaival näyttää oikein lupaavalta. Aktiivista yhdistystä tarvitaan, sillä Virojoen asema kunnan keskustaajamana korostuu samalla kun Vaalimaan kehittyminen etenee. Kyläyhdistys esitteli itsensä ja toimintaansa viime viikolla järjestetyssä kyläillassa.

Vaalimaan rakentaminen tarkoittaa murrosvaihetta myös Virojoelle, sillä uusien asuntojen rakentaminen ja sitä kautta uusien ihmisten saapuminen kylälle tuo paineita pitää ja pistää palvelut kuntoon. Kunnan omat resurssit ovat kuitenkin rajalliset. Asuntotuotantokin hoidetaan joko tytäryhtiöiden tai kokonaan ulkopuolisen rahoituksen voimin.

Kunnanjohtaja Osmo Havuaho muistutteli tästä kyläillassa toteamalla, että lainataakka on niin paljon iso, että kaikki toiminnot on tehtävä tulorahoituksella. Hyviin hankkeisiin rahaa toki löytyy.

Kyläyhdistyksen rooli tulee olemaan tässä tilanteessa merkittävä. Se voi muun muassa erilaisten EU-rahoitteisten hankkeiden kautta saada aikaiseksi paljon sellaista, mitä kunta ei pysty tekemään. Kyläillassa toki puhuttiin jopa uimahallin rakentamisesta, mutta sellaista superinvestointia Virojoelle lienee turha odotella. Parempi on pitäytyä realismissa ja toteuttaa sellaista mihin oikeasti on mahdollisuus.

Virojoen taajama tarvitsee kasvojenpesua. Se on jo aloitettu siistimällä pusikoita ja tekemällä istutuksia. Jatkossa erityisesti jokimaisema halutaan paremmin näkyville. Joenvarret on tarkoitus raivata pusikoista. Myös Lapinvuoren alueen ja sisääntuloväylän siistiminen ovat suunnitelmissa.

Kyläyhdistykselle on syytä toivottaa menestystä, sekä onnea uusien aktiivisten jäsenten löytämisessä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka