0

Ratkaisun hetket lähellä

Kaakon kaksikon jatkosta saadaan lisää tietoa lähiviikkojen aikana. Laajennettu johtoryhmä, johon kuuluvat kunnanjohtajat, toimialajohtajat sekä kummankin kunnan valtuustojen ja hallitusten puheenjohtajat, pohtii kuntien yhteistyötä tulevana maanantaina. Odotettavissa on, että ryhmä sorvaa jonkinlaisen esityksen kummankin kunnan omaa tarkastelua varten.
Kaakon kaksikon neuvottelutilanne kiinnosti maanantaina miehikkäläläisiä kunnanvaltuutettuja ja asiasta käytiin varsinaisten lista-asioiden ulkopuolella vilkasta keskustelua.
Tilannekatsauksen antoi valtuuston puheenjohtaja Jari Heinonen (kesk.). Hän muistutti, että pyynnöistä ja esityksistä huolimatta tässä vaiheessa ei kannata lähteä valtuustojen yhteistapaamiseen, josta syntyisi helposti ”huutokilpailu” ilman järkevää lopputulosta. Hän painotti, että parempi on tehdä valtuustoille jatkosta ensin jonkinlainen pohjaesitys. Valtuustojen yhteistapaamista on toivottu erityisesti Virolahden puolelta, jossa asia nähdään niin, että sellaisessa tapaamisessa asiat voidaan puhua ja käsitellä avoimesti.
Niin tai näin, joka tapauksessa ratkaisun hetket Kaakon kaksikon tilanteessa ovat nyt käsillä. Jos kunnat haluavat tehdä kaksikkona yhteistyötä jatkossakin, kaikki epäluulot ja vuosien varrella kertyneet patoumat olisi syytä nyt unohtaa. Niitä näyttää kertyneen sukanvarteen aikamoinen kasa.
Kuntapäättäjien tehtävä on vastata toimistaan kuntalaisille, mikä tarkoittaa sitä, että päätökset on tehtävä kuntien etujen mukaisesti. Siinä tilanteessa henkilökohtaisilla mielipiteillä ja näkemyksillä ei saa olla liikaa painoarvoa, vaikka sitten kuinka harmittaisi.

Viikon kysymys

Aiotko osallistua kansalaisopiston kursseille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...