0

Miehikkälän uusi sähköasema valmis

Miehikkälän kirkonkylän ja lähialueiden sähkönjakelun toimitusvarmuuden parantamiseksi Kymenlaakson Sähköverkko Oy on rakentanut Saivikkalaan uuden sähköaseman ja sitä syöttävän 110 kV:n voimajohdon.
Projektin suunnittelu käynnistyi jo keväällä 2014 ja rakennustyöt aloitettiin tammikuussa tänä vuonna. Sähköaseman rakentamisen lisäksi investoitiin puuvarmaan 110 kV -johtoon sekä noin 8 kilometrin pituiseen maakaapelointiin.
Lisäksi pylväsmuuntamoita korvattiin puistomuuntamoilla. Investointien vaikutus tuntuu erityisesti Miehikkälän keskustassa, mutta myös lähialueilla.

Miehikkälän sähköaseman rakentamisessa on hyödynnetty uusinta tekniikkaa.
– Oleellisin vaikutus on kuitenkin sillä, että sähkön jakelua on nyt pystytty jakamaan useisiin 20 kV:n johtolähtöihin, jolloin mahdolliset sähkönjakelun häiriötilanteet koskettavat aina kerrallaan pienempää määrää asiakkaita ja toimitusvarmuus näin paranee, kertoo verkostosuunnittelusta vastaavan yksikön päällikkö Tuomo Hakkarainen.

Investoinnin kokonaissuuruus oli noin 1,5 miljoonaa euroa. Kymenlaakson Sähköverkko investoi sähkön toimitusvarmuuden parantamiseen vuosittain noin 15 miljoonaa euroa.
Hankkeen kokonaissuunnittelusta vastasi Empower PN Oy ja voimajohdon urakoinnista TLT-Building Oy. Sähköaseman osalta urakoinnista vastasi Caverion Oy. Miehikkälän keskustan alueen kaapeloinnista ja tähän liittyvien muuntamoiden rakentamisesta vastasi Elvera Oy.

2 kommenttia aiheesta “Miehikkälän uusi sähköasema valmis

  • 25.9.2018 at 16:23
    Permalink

    Liittyykö perjantaiaamuksi 28.9. Vaalimaanjoentielle ilmoitettu sähkökatko tähän hommaan?

  • 26.9.2018 at 13:02
    Permalink

    Kyseessä on kaukokäyttö-erotinaseman rakennustyöt, eli liittyy Miehikkälän alueen sähkönjakelun varmentamiseen kuuluviin kehitystöihin.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Tunnetko uudet liikennemerkit?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä