0

Kivinavetasta vielä

Menneen viikon Kaakonkulmassa oli Hannu Tulkin kirjoitus Virojoen katukuvasta ja ennen kaikkea kauhistelu, että yksi vielä jäljellä olevista Virojoen keskustan vanhoista rakennuksista, vanha kivinavetta, on suunniteltu purettavaksi.
Viimeisten 50 vuoden aikana Virojoen keskustasta on purettu lähes kaikki rakennukset, kaadettu vanhat isot puut, hävitetty vanhat tiet, ja paljon muuta pahaa ja peruuttamatonta on saatu aikaan. Entinen kaunis kyläkuva on tipotiessään.
Entisistä rakennuksista on jäljellä enää Korpisen talo ja sen rantasauna, Ala-Rahkonen, Veikon Kone -liike ja kivinavetta.
On selvää, että aikojen saatossa tarpeet ja toiminnot muuttuvat. Rakennuksia uusitaan. Vanha väistyy, uutta tehdään tilalle.
Kivinavetan säilyttäminen ei kyläkuvaa enää pelasta, mutta muistona menneiltä ajoilta ja kyläkuvaan kuuluvana se olisi säilytettävä. Rakennukselle voitaisiin varmasti suunnitella uutta käyttöä.
Keskeisen sijaintinsa vuoksi se voisi toimia vaikkapa torikahvilana tai muuna toritoimintaa tukevana tilana, edellyttäen tietysti, että tori siirretään nykyiseltä paikaltaan kivinavetan viereiselle aukiolle.
Ystävälliset terveiset navetan kohtalosta päättäville

Mikko Terho

2 kommenttia aiheesta “Kivinavetasta vielä

  • 4.10.2018 at 21:35
    Permalink

    Hyvä idea! Torihan on nykyisin ihan väärässä paikassa kylälle tulevat ulkopuoliset eivät tiedä torista mitään. Kivinavetan vieressä on runsaasti kenttää (näkyvällä paikalla) ja rakennusta voi hyödyntää sijoittamalla siihen esim. jo mainittu kahvila WC- tiloineen.

  • 7.10.2018 at 11:50
    Permalink

    Ajatus kuulostaa hyvältä suuri peukutus asian puolesta

Comments are closed.

Viikon kysymys

Joko olet vaihtanut kesärenkaat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä