0

Villinrannan myyntiä mietitään

VIROLAHDEN KUNTA selvittelee osana sote-kuntayhtymään siirtymistä myös Villinrannan palvelukeskuksen myymistä.
Kunnanjohtaja Osmo Havuaho sanoo, että palvelukeskuksen pitäminen kunnan omaisuutena sisältää melkoisen riskin.
– Maakunta on sitoutunut vuokraamaan kiinteistön kolmeksi vuodeksi. Jos sitten sen jälkeen todetaankin, että tarvetta palvelukeskukselle ei enää Virolahdella ole, meille jää käsiimme melkoisen iso tyhjä kiinteistö, Havuaho kiteyttää.

Tällaista kiinteistöriskiä kunta ei halua ottaa. Havuahon mukaan on muistettava, että tyhjiä tiloja on käsissä jo muutenkin. Muun muassa terveyskeskuksen vanha vuodeosasto on edelleen tyhjillään.
– Terveysaseman talon tiloista käytössä on noin puolet. Maakunta vuokraa ne tilat, jotka se tarvitsee, loput jäävät edelleen tyhjilleen, hän muistuttaa.

Osmo Havuahon mukaan Villinrannan palvelukeskuksen voisi ostaa joko kiinteistösijoittaja tai sitten sote-alalla toimiva yksityinen yhtiö.
– Tällä hetkellä kartoitetaan kiinteistösijoittajia ja samalla alalla toimivia tahoja. Ensisijainen tarkoituksemme on saada tuo kiinteistöriski poistettua.
Havuaho uskoo, että Villinrannan hintalappu voisi olla viitisen miljoonaa euroa.
– Miljoonista kuitenkin puhutaan. Ehkä suuruusluokaltaan siinä viiden miljoonan tietämissä.

Villinrannan myyminen keventäisi osaltaan kunnan velkataakkaa, joka on nousemassa tämän vuoden lopussa noin 20 miljoonaan euroon. Rahat voidaan tietenkin käyttää myös muihin kohteisiin niin, ettei lisävelkaa jouduta ottamaan.

Jos myyntiaikeet konkretisoituvat, asia etenee ajastaan kunnanvaltuustoon. Myynti oli jo esillä maanantain valtuustoseminaarissa.
Osmo Havuahon mukaan Virolahdella ei ole muita sote-ratkaisuun liittyviä kiinteistöjä, joiden mahdollista myyntiä nyt selvitetään.

JUKKA KINNUNEN

4 kommenttia aiheesta “Villinrannan myyntiä mietitään

 • 8.10.2018 at 08:55
  Permalink

  Villinrantaa ei vielä olla myymässä. Asiasta on käyty neuvotteluja eli kuultu eri toimijoita kunnanhallituksessa mutta päätökset puuttuvat. Kunnanvaltuusto ei ole keskustellut asiasta vielä laisinkaan. On virheellistä levittää tietoa Facebookissa, että Villinrantaa ollaan jo myymässä. Aika näyttää kuinka asiassa edetään. Suomessa pienissä kunnissa liikkuu yksityisen puolen toimijoita joita kyllä kuullaan Sote-kiemuroiden yhteydessä mutta Virolahdella päätöksiä ei ole tehty.

  • 8.10.2018 at 10:33
   Permalink

   Suurinpiirtein näin minulle sanottiin ennenkuin entinen työnantaja muutti navetan talliksi. ”Virheellistä tietoa” joopa joo.

 • 12.10.2018 at 18:39
  Permalink

  ”Maakunta on sitoutunut vuokraamaan kiinteistön kolmeksi vuodeksi. Jos sitten sen jälkeen todetaankin, että tarvetta palvelukeskukselle ei enää Virolahdella ole, meille jää käsiimme melkoisen iso tyhjä kiinteistö, Havuaho kiteyttää.”

  Lukiessani Havuahon kiteytystä jäin miettimään kohtaa ”meillä jää käsiimme melkoisen iso tyhjä kiinteistö”. Mihin ne mummot ja papat sitten viedään?

  • 15.10.2018 at 14:58
   Permalink

   Vanhukset viedään sinne minne sairaanhoitopiiri päättää. Se on sitä sote uudistusta ?

Comments are closed.