0

Friteeratut hailit vetonaulana Klamilan Silakkamarkkinoilla

POUTAINEN SÄÄ houkutteli Silakkamarkkinoille Klamilan satamaan mahtavan määrän yleisöä sunnuntaina. Kalaa oli tarjolla tuoreena, savustettuna sekä monin tavoin maustettuina säilykkeinä.
Kaikenlaisen markkinatavaran lisäksi oli myynnissä myös hapanvelliä ja lohkopiirakkaa.
Varsinaiseksi vetonaulaksi muodostuivat mussalolaisen Porkan tarjoamat friteeratut silakat – meikäläisittäin hailit. Kioskin edessä oli jatkuvasti pitkä jono.
Imatralainen Larvion pariskunta ruokaili kioskin läheisyydessä.
– Asumme Imatralla, mutta olen lähtöisin täältä Häppilästä. Haili on minun suosikkini. Haililla minutkin on kasvatettu, kertoi Marja Jaakkola-Larvio.
– Silakkamarkkinoilla olemme käyneet joka vuosi niin kauan kuin näitä on järjestetty, totesi Matti Larvio.

Pöydän ääressä ruokailivat Risto, Merja, Helena ja Ari Palonen. Risto Palonen kertoi asuvansa vaimonsa Helenan kanssa Lappeenrannassa. Ari ja Merja Palonen asuvat Häppilässä. Miehet ovat veljeksiä.
– Hienoa, että täältä saa friteerattuja haileja, aina ei ole saanut, totesi Ari Palonen.
– Nämä markkinat ja kala vetävät meitä puoleensa, koska harrastamme itsekin kalastusta, kertoi Risto Palonen.
Kaikki neljä kertoivat olleensa Silakkamarkkinoilla useasti.
Kotkassa asuva Satu Jaakkola puolestaan kertoi, että on käynyt Silakkamarkkinoilla joka vuosi.
– Olen Klamilasta lähtöisin. Minua vetää tänne letkeä markkinatunnelma ja tietenkin perinteiset muikut. Lisäksi täällä tapaa paljon tuttuja, lisäsi Jaakkola.

Silakkamarkkinoilla olivat esillä, ensimmäistä kertaa Virolahdella, keltaiset National Geographic -kehykset. Kehysten avulla on tarkoitus nostaa esiin sellaisia luonto- ja kulttuurikohteita, jotka ovat asukkaille tärkeitä ja arvokkaita, mutta eivät ole vielä laajasti tunnettuja.
Leader Sepra on solminut yhteistyösopimuksen Keltaiset kehykset -tuotemerkin käyttöoikeudesta National Geographic -lehden kanssa.
Kehyksiä on tulossa Sepran toiminta-alueelle Etelä-Kymenlaaksoon, kaksi jokaiseen kuntaan, sekä Lappeenrannan ja Imatran seuduille.
Markkinoilla kuntalaisilla oli tilaisuus kertoa, mikä omasta mielestä olisi paras paikka kehyksille Virolahdella.
Syksyn aikana kerättyjä ehdotuksia käydään läpi keskustelemalla asukkaiden kanssa, ja viimeistään ensi keväänä ensimmäiset kehykset yritetään saada esille maastoon.

Kehyksiä ja hanketta olivat markkinoilla esittelemässä Marja Sorvo ja Heidi Hansen Leader Seprasta.
– Ehdotuksia on tullut melko suppeasti, ja toivomme enemmän hajontaa ja monipuolisuutta. On ehdotettu muun muassa Klamilan kalasatamaa, Soikonvuoren luolaa Säkäjärvellä ja Pyterlahden vanhoja kivilouhoksia, kertoi Marja Sorvo.
Ehdotuksia voikin tehdä lisää myös Leader Sepran facebook-sivuilla.

Jaakko Liukkonen

Viikon kysymys

Muistatko tarkistaa palovaroittimesi kunnon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä