0

Vaalimaan rajanylitykset edelleen hienoisessa laskusuunnassa – Ylämaalla venäläismiehet luvatta veneellä Suomen puolella

Kaakkois-Suomen rajavartioston valvomilla rajanylityspaikoilla kirjattiin kuluneiden yhdeksän kuukauden aikana 5,46 miljoonaa rajanylitystä. Vuosi sitten vastaavalla jaksolla ylityksiä tehtiin noin 100 000 enemmän. Matkustajista oli viisumivelvollisia 4,2 miljoonaa eli 77 prosenttia.
Vaalimaalla kirjattiin tammi-syyskuussa 1 856 000 rajanylitystä, mikä oli 24 000 vähemmän kuin vuosi sitten.
Nuijamaalla ylitysten määrä sen sijaan kasvoi hieman ollen nyt tasan kaksi miljoonaa. Myös Vainikkalassa kirjattiin pientä kasvua, mutta Imatralla ylitysten määrä on ollut laskusuunnassa.

Rajavartiosto aloitti syyskuussa 29 esitutkintaa, joista 10 vaarallisen esineen hallussapidosta ja kuusi rattijuopumuksesta. Kätkemisrikoksesta avattiin neljä esitutkintaa ja väärennyksestä kaksi esitutkintaa. Muita rikosnimikkeitä olivat muun muassa valtionrajarikos, törkeä rattijuopumus ja varkaus.
Rajatarkastusten yhteydessä havaittiin syyskuussa 16 väärennettyä rajatarkastusleimaa ja kaksi väärennettyä ajokorttia. Lisäksi havaittiin väärennetyt henkilökortti, rekisteriote ja tullausleima.
Sakkoja rajavartiosto kirjoitti yhteensä 217 kappaletta. Määriltään suurimmat rikkomusnimikkeet olivat paljastinlaiterikkomus ja lievä ampuma-aserikos.

Rajavartiosto esti maahantulon syyskuussa 64 henkilöltä. Yleisin syy oli voimassaolevan viisumin tai oleskeluluvan puuttuminen. Lisäksi rajavartiosto toimeenpani yhteensä 9 muiden viranomaisten tekemää käännytyspäätöstä. Turvapaikkaa haki syyskuussa kolme henkilöä.
Ylämaan Pukalusjärvellä havaittiin 1.9. iltapäivällä kahden venäläisen henkilön luvaton rajanylitys moottoriveneellä Venäjältä Suomeen. Henkilöt otettiin siviilihenkilön ilmoituksen perusteella verekseltään kiinni noin yhden kilometrin päässä rajasta. Henkilöille kirjoitettiin sakot lievästä valtionrajarikoksesta, ja heidät sekä heidän käyttämänsä vene palautettiin Venäjälle.
Keskiviikkoiltana 26.9. Kaakkois-Suomen rajavartiosto havaitsi teknisen valvontajärjestelmän hälytyksen perusteella tuntemattoman miehen ylittäneen maastoitse luvatta rajan Venäjältä Suomeen. Rajanylitys tapahtui noin viisi kilometriä Imatran rajatarkastusasemalta pohjoiseen.
Mies saatiin kiinni lähes heti luvattoman rajanylityksen jälkeen, ja puhuttamisen yhteydessä mies anoi Suomesta turvapaikkaa. Miestä epäillään valtionrajarikoksesta ja turvapaikka-asia on siirretty Migrille hoidettavaksi.

Kommentteja aiheesta “Vaalimaan rajanylitykset edelleen hienoisessa laskusuunnassa – Ylämaalla venäläismiehet luvatta veneellä Suomen puolella

  • 10.10.2018 at 13:26
    Permalink

    En panisi pahakseni vaikka loppuisivat rajanylitykset itärajalla kokonaan.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Muuttaako valoisa aika unirytmiäsi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä