0

Miestä epäillään laittoman maahantulon järjestämisestä, kolme marokkolaista jäi kiinni Ylämaalla kesäkuussa

Rajavartiolaitos epäilee marokkolaistaustaista miestä laittoman maahantulon järjestämisestä. Miehen epäillään kuljettaneen kolme marokkolaismiestä henkilöautollaan Pietarista Vaalimaan vastaisen Venäjän rajanylityspaikan läheisyyteen 16. kesäkuuta, kerrotaan Kaakkois-Suomen rajavartioston tiedotteessa.
Mieskolmikko käveli Venäjän puolelta lauantai-illan ja sunnuntain vastaisen yön aikana maastoitse Suomeen Lappeenrannan Ylämaalla siten, että luvaton rajanylitys tapahtui kello 5.30. Kaakkois-Suomen rajavartioston partio otti kiinni marokkolaiskolmikon seuraavana aamuna Ylämaan alueelta.
Rajavartiolaitoksen esitutkinnassa saatujen tietojen mukaan marokkolaiskolmikko on saapunut Venäjälle Moskovaan 10. kesäkuuta jalkapallon MM-kisoihin tarkoitetuilla Fan-id-korteilla, jotka korvaavat Venäjän viisumit.
Suomessa asuva marokkolaistaustainen mies meni Venäjälle Pietariin henkilöautollaan katsomaan perjantaina 15. kesäkuuta pelattua Marokon MM-alkulohkon ottelua. Pietariin saapunut marokkolaiskolmikko oli pyytänyt Suomessa asuvalta mieheltä kuljetusta Helsinkiin Marokko-pelin jälkeen, koska Helsingissä asui marokkolaiskolmikon sukulaismies.
Suomessa asuva mies lupasi ottaa kolmikon henkilöautoonsa, joten he vaihtoivat yhteystietojaan.

Kaakkois-Suomen rajavartioston esitutkinnassa mies kertoi kuljettaneensa marokkolaiskolmikon henkilöautollaan noin 200 kilometrin matkan Pietarista noin 15 kilometrin päähän Venäjän ja Suomen rajasta, muttei myönnä tienneensä heidän aikomuksiaan ylittää raja laittomasti Suomeen.
Marokkolaiskolmikkoa epäillään valtionrajarikoksesta, koska saapuivat Venäjältä Suomeen laittomasti maastoitse sekä ilman Schengen-alueelle oikeuttavia matkustusasiakirjoja.
Rikosepäilyn esitutkinta on valmistunut ja se on siirretty Salpausselän syyttäjänvirastoon syyteharkintaa varten.

Viikon kysymys

Muuttaako valoisa aika unirytmiäsi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä