0

Klamilassa soi klassinen ja vähän kevyempikin musiikki, asialla Kotron vahvistettu perhetrio

Klamilan kauniissa kyläkirkossa kuullaan sunnuntaina 21. lokakuuta kello 17 kanttori Niina Kotron perhetrioa, joka on tällä kertaa kutsunut mukaan kankaapääläisen viulistin Helmi Antilan. Lämminhenkisessä konsertissa kuullaan niin klassista musiikkia kuin kevyempiäkin suosikkisävelmiä. Säveltäjänimistä mainittakoon Haydn, Mozart ja Prokofjev.
Selloa konsertissa soittaa 15-vuotias Maria Morfin Venäläinen. Hän opiskelee kolmatta vuotta Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa opettajanaan Hannu Kiiski. Maria soittaa OP Ryhmän Taidesäätiön John Terry -sellolla, jonka hän sai vuoden alusta kolmivuotiseen lainaan säätiön tähänastisen historian nuorimpana arvosoittimen haltijana.
Viime toukokuussa Mariaa kuultiin Kymi Sinfoniettan nuorten solistien konsertissa, jossa hän soitti Schumannin sellokonserttoa. Marraskuussa Maria osallistuu Amsterdamin Concertgebouw-orkesterin side by side -koulutukseen Helsingissä ja soittaa OP Ryhmän Taidesäätiön poikkitaiteellisessa projektissa Kotkan kirkossa.

18-vuotias Emilia Morfin Venäläinen opiskelee kolmatta vuotta helsinkiläisessä Sibelius-lukiossa ja jatkaa Kotkassa aloittamiaan huiluopintoja Itä-Helsingin musiikkiopistossa Anne-Mari Vainion johdolla.
Emilia on tänä vuonna vaihtanut Sibelius-lukion sinfoniaorkesterin lukion jazzbändiin. Hän avustaa ajoittain Kotkan musiikkiopiston puhallinorkesteria, joka konsertoi huhtikuussa Hampurissa ja Lübeckissä.
Helmi Antila opiskelee Emilian lailla Sibelius-lukiossa ja soittaa viulua Helsingin konservatoriossa Janne Malmivaaran oppilaana. Hän laulaa lukion maineikkaassa kamarikuorossa ja säveltää omaa musiikkia, joka on jo herättänyt maan johtavien musiikkituottajien mielenkiinnon.

Tytöt soittavat illan aikana yhdessä ja erikseen. Pianon ääressä istuu Haminan seurakunnan kanttori Niina Kotro.
Konserttiin on vapaa pääsy. Ohjelmamaksulla voi tukea nuorten soittajien musiikkiopintoja.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko politiikan käänteet?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä