0

Tommi Takanen iskee nyt olympiapaikan kimppuun, ensimmäinen tilaisuus maaliskuussa

SKEET-AMPUJA Tommi Takanen on asettanut jo aikoja sitten tavoitteekseen kilpailemisen Tokion vuoden 2020 kesäolympialaisissa. Toistaiseksi siihen tarvittava maapaikka kuitenkin uupuu.
Sen kimppuun hän hyökkää heti maaliskuussa, jolloin paikkoja jaetaan Meksikon maailmancup-avauksessa.
– Siihen kannattaa iskeä heti kiinni. Jos paikan siellä lunastaa, silloin voi keskittyä muihin kilpailuihin paljon rennommin. Meksikon maailmancup tulee olemaan yksi tärkeimmistä kisoistani ensi vuonna, Takanen suunnittelee.

Kuluva kausi on nyt paketissa, eikä se mennyt kaikilta osin hyvin. Takanen oli asettanut tavoitteekseen mitalin arvokisoista. Sitä ei vielä tullut.
– Koko kausi oli sellaista lähellä elämistä. En päässyt tavoitteisiini. Kausi ei ollut kokonaisuudessaan huono, mutta ei riittävän hyväkään. Kouluarvosanalla se oli sellainen 7+ -kausi, hän pohtii.
Kauden parhaana saavutuksena hän pitää Maltalla ampumaansa 13. sijaa maailmancupin kilpailussa. Myös USA:n maailmancup-kisan 16. sija oli hyvä saavutus.

Eniten hampaankoloon hänelle jäi Korean MM-kisojen joukkuekilpailusta. Suomen joukkueen sijoitus oli 6:s.
– MM-kisojen mitalin menettäminen korpeaa kyllä eniten. Se erityisesti, että mitali meni viimeisellä kierroksella.

Takanen ei päässyt tavoitteisiinsa ja etenkin alkukausi oli häneltä ailahtelevaa suorittamista. Tähän oli syynsä.
– Tein tietoisen valinnan muuttaessani hieman nostotekniikkaani. Se näkyi varsinkin alkukaudesta. Sitten otin vähän takapakkia, eli olen jossakin vanhan ja tämän uuden tekniikan välimaastossa. Se tuntuu toimivan paremmin.
Hän selittää, että tekniikkamuutos mahdollistaa jatkossa paremmat tulokset. Ammunta on hyvin herkkä laji.
– Haluan olla sen yhden tai kaksi kiekkoa parempi kilpailuissa ja tätä kautta voin siihen päästä. Tottakai kaikessa tekemisessä on edelleen parantamisen varaa, hän muistuttaa.
Takanen aloitti tänä vuonna yhteistyön urheilupsykologi Niilo Konttisen kanssa. Konttinen on toiminut pitkään monissa urheilulajeissa mentaalipuolen valmentajana.
– Tällä kaudella on tehty pohjatyötä ja kerätty dataa. Uskon, että ensi kaudella pääsemme siinä paljonkin eteenpäin.

Tommi Takanen aloitti syyskuun alussa työt Kaakon kaksikon tilapalvelupäällikkönä.
Hän sanoo, että se tuo taloudellista turvaa, joskin työn ja harrastuksen yhteen sovittamisessa tarvitaan työnantajalta joustoa.
– Tästä keskusteltiin paljon silloin rekrytointivaiheessa ja saimme asiat hyvin sovittua. Näitä hommia pystyy tekemään etänäkin, eikä yhtään suoritetta ole jäänyt tämän harrastuksen takia tekemättä. Varmasti joudun jatkossakin olemaan paljon virkavapaalla, hän ennakoi tulevaa olympiaprojektia miettiessään.

JUKKA KINNUNEN

Viikon kysymys

Viikon kysymys: Uskotko Hurpun suunnitelmien toteutumiseen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...