0

Aino-elokuva ja syksyisiä maistiaisia maaseudun lähituotannosta

Miehikkälän Salpalinja-museolla esitetään sunnuntaina 4. marraskuuta kello 15 Mika Kiiskisen ohjaama elokuva Aino.
Aino on todellisiin tapahtumiin perustuva kotimainen pitkä draamaelokuva, joka kertoo Ainon ja Laurin rakkaustarinasta ja heidän perheensä vaiheista toisen maailmansodan keskellä, niin kotirintaman arjessa kuin rintamatapahtumienkin keskellä.
Ajankuva, faktat ja tapahtumat pohjautuvat on Paimion Sotaveteraanien kesällä 2017 julkaisemaan kirjaan Siellä jossain – Täällä kotona, sekä tuottaja Kirsi Helinin omien isovanhempien aikanaan kertomiin tarinoihin ja heidän sodan aikaiseen kirjeenvaihtoonsa, joka löytyi elokuvaa tehtäessä.
Elokuvan kesto on 110 minuuttia ja ikäraja16 vuotta. Elokuva on maksullinen, ennakkoilmoittautumiset Salpalinja-museolle 31. lokakuuta mennessä. Elokuvaesitykseen osallistuvilla on tilaisuus tutustua Salpalinja-museon Väinö Linna -näyttelyyn ja museoalueeseen kello 14-18 omatoimisesti maksutta.

Elokuvatapahtuma tarjoaa mahdollisuuden viettää mukava myöhäissyksyinen päivä maaseudulla, ja tutustua myös museon läheltä löytyviin paikallisiin lähiruoka- ja käsityötuotteisiin.
Seppälän lammastilalla on kello 12-14 runsas nyhtökaritsabuffet ja mahdollisuus tutustua tilapuodin villatuotteisiin ja lammasjalosteisiin. Buffetlounasta koskevat ennakkoilmoittautumiset Seppälän lammastilalle 31.10. mennessä. Myös Miehikkälän käsityöläisten käsityöpuoti on elokuvapäivän yhteydessä poikkeuksellisesti avoinna sunnuntaina kello 12-17, ja puodista löytyy paikallisten käsitöiden ja pärekorien ohella lähiruokatuotteita, kuten tuoreita leivonnaisia, hapanvelliä, terni- eli pihkamaitoa ja hunajaa.
Tapahtuman järjestäjänä toimii museotoimi, yhteistyössä Miehikkälän Sotaveteraanit ry:n, Virolahden sotaveteraanikerhon, Seppälän lammastilan ja Miehikkälän käsityöläiset ry:n kanssa.
Miehikkälän ja Virolahden Sotaveteraaneille on oma näytös ennen yleisönäytöstä.

Viikon kysymys

Tunnetko uudet liikennemerkit?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä