0

Työllisyyskehitys näkyy uusien yritysten määrässä – Kaakonkulmalle 16 uutta yritystä

Kotkan-Haminan seudun hyvä työllisyyskehitys näkyy uusien yritysten perustamisluvuissa. Seudulle perustettiin tammi-syyskuussa 255 uutta yritystä. Virolahdelle uusia yrityksiä perustettiin 10 ja Miehikkälään 6.
Yritysten perustamistahti on tosin hidastunut: niitä syntyi 4 prosenttia vähemmän viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna, kerrotaan kehittämisyhtiö Cursorin tiedotteessa.
Cursor toimii uusyrityskeskuksena Kotkan-Haminan seudulla ja toteuttaa aloittavan yrittäjän neuvontaa uusyrityskeskusmallin mukaisesti. Cursorin aloittavan yrittäjän neuvonnassa perustanta väheni 28 prosenttia.

Perustetuissa yrityksissä on runsaasti erilaisia kauneuden-, terveyden- ja hyvinvoinnin sekä muita henkilökohtaisia palveluja tarjoavia yrityksiä. Samoin on perustettu lukuisia ravintola- ja kahvilatoiminnan sekä liike-elämän asiantuntijapalveluja tarjoavia yrityksiä.
Perustaminen on ollut edelliseen vuoteen verrattuna vilkkainta Haminassa, jonne oli syyskuun loppuun mennessä syntynyt 64 uutta yritystä. Viime vuoden vastaava luku oli 51. Myös Miehikkälässä ja Virolahdella kasvoi perustanta edellisvuodesta.
Kun yritystoimintansa lopettaneita oli 31 prosenttia edellisvuotta enemmän, laski nettoperustanta 57 prosenttia vuoden takaisesta.
Konkurssien määrä Kotkan-Haminan seudulla on pysynyt ennallaan, mutta konkurssien henkilöstövaikutukset ovat pienentyneet. Kotkan-Haminan seudun konkurssitilanne on samalla tasolla vertailuseuduista lähinnä Salon seutukunnan kanssa

Uusia yrityksiä perustettiin bruttomääräisesti 255 kappaletta. Toimintansa lopettaneita oli 210, jolloin nettolisäys oli 45.
Toimialoista voimakkaimmin ovat vuoden takaisesta kasvaneet informaatio ja viestinä (ITC) sekä majoitus- ja ravitsemistoiminta.
Seudun kuntien osalta perustetut yritykset jakaantuivat seuraavasti: Hamina 64, Kotka 158, Miehikkälä 6, Pyhtää 17 ja Virolahti 10.

Viikon kysymys

Joko olet vaihtanut kesärenkaat?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä