0

Toivola täyttyi sotahistoriasta kiinnostuneista Olli Kauhasen luennolla

Viime tiistaina Mäntlahden Rannanpoikien seurantalo Toivola täyttyi Kaakonkulman sotahistoriasta kiinnostuneista, kun Olli Kauhanen esitteli Kaakonkulman rannikon sotaa talvisodan päättymisestä maaliskuulta 1940 ja jatkosodan alkamiseen kesään 1941.
Kauhasen lähes kahden tunnin luento käsitteli laajasti Kaakon rannikon tapahtumia, mutta erityisesti keskittyen rannikkopuolustukseen rannikkotykistön toimesta.
Niin talvisodan päätyttyä kuin jatkosodan alussa on rannikkotykistö keskittynyt puolustuslinjalle Sydänkylä – Mustamaa – Ulkotammio. Tarkan ja mielenkiintoisen kerronnan lisäksi Kauhanen esitteli laajasti SA-kuvamateriaalia ja näytti Mustamaasta kuvatun SA-filmin.
Sotahistoriallista luentoa oli tultu seuraamaan laajalta alueelta, aina Kouvolasta asti. Yleisöltä tuli toiveita uudesta historiaillasta, jossa käsiteltäisiin jatkosodan myöhäisempiä vaiheita.
Olli Kauhanen tuli takavuosina tutuksi Kaakonkulman lukijoille, kun hänen laaja artikkelikokoelmansa julkaistiin lehdessä jatkosodan päättymisen 70-vuotisen merkkipaalun tiimoilta.

Matti Seppälä

Viikon kysymys

Tulivatko kesäkelit liian aikaisin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä