0

Vaalimaan kautta 34 000 kulkijaa vähemmän tammi-lokakuussa – Nuijamaalla henkilöliikenteessä kasvua

Vaalimaan rajanylityspaikan kautta kulki tammi-lokakuussa 2,038 miljoonaa matkustajaa. Määrä 34 000 vähemmän kuin viime vuoden vastaavalla jaksolla.
Sen sijaan Nuijamaalla kirjattiin samaan aikaan kasvua. Siellä rajanylityksiä tehtiin nyt 26 000 enemmän kuin vuosi sitten. Myös Vainikkalassa ja Parikkalan tilapäisellä rajanylityspaikalla matkustajamäärät ovat olleet kasvu-uralla, mutta sen sijaan Imatralla käyrä on Vaalimaan tavoin alaspäin.
Kaiken kaikkiaan Kaakkois-Suomen rajavartioston valvomilla rajanylityspaikoilla kirjattiin kuluneiden kymmenen kuukauden aikana hieman yli kuusi miljoonaa rajanylitystä. Kokonaisuutena rajanylitysmäärä on edellisen vuoden tasolla.

Rajavartiosto aloitti lokakuussa 17 esitutkintaa, joista kuusi rattijuopumuksesta, viisi vaarallisen esineen hallussapidosta ja kolme valtionrajarikoksesta. Lisäksi kolme sakkoasiaa siirtyi esitutkintaan.
Rajatarkastusten yhteydessä havaittiin lokakuussa 24 väärennettyä rajatarkastusleimaa, kuusi väärennettyä tullausleimaa ja kolme väärennettyä liikennevakuutusta. Lisäksi havaittiin väärennetyt ajokortti, rekisteriote ja lemmikkieläinpassi.
Sakkoja rajavartiosto kirjoitti lokakuussa yhteensä 199 kappaletta. Määriltään suurimmat rikkomusnimikkeet olivat paljastinlaiterikkomus ja lievä ampuma-aserikos.

Rajavartiosto esti maahantulon lokakuussa 66 henkilöltä. Yleisin syy oli voimassaolevan viisumin tai oleskeluluvan puuttuminen. Lisäksi rajavartiosto toimeenpani yhteensä 11 muiden viranomaisten tekemää käännytyspäätöstä.
Sunnuntaina 14. lokakuuta rajavartioston partio havaitsi yhden henkilön ylittävän valtakunnanrajan luvattomasti Venäjältä Suomeen ja takaisin veneellä Nuijamaanjärvellä.
Perjantaina 19. lokakuuta suomalainen mieshenkilö ylitti rajan Nuijamaan rajanylityspaikalla kävellen Suomesta Venäjälle ilman voimassaolevaa viisumia. Henkilö sai Venäjällä sakon ja hänet palautettiin Suomeen.

Neljän Tsekin kansalaisen epäillään syyllistyneen valtionrajarikokseen Parikkalassa Koitsanlahden kylän alueella ylittämällä valtakunnan rajan laittomasti Suomesta Venäjälle ja takaisin. Epäilty rikos tapahtui maanantaina 29. lokakuuta noin puoliltapäivin, jolloin rajavartiosto havaitsi teknisen valvonnan avulla rajavyöhykkeellä ajoneuvon ja luvattomia liikkujia.
Henkilöt tavoitettiin pian tapauksen jälkeen ja otettiin kiinni rajavartioston partion toimesta valtatie kuudella. Tapauksen esitutkinta on vielä kesken.

Viikon kysymys

Puututaanko koulukiusaamiseen riittävästi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä