0

Virolahden hallitus esittää veroprosentin nostoa – kiinteistöverot ennallaan

Virolahden kunnanhallitus esittää kunnan tuloveroprosentin nostamista 20,5 prosenttiin ensi vuoden alusta alkaen. Puolen prosenttiyksikön korotusta perustellaan kunnan talous- ja rahoitustilanteella sekä varautumisella tuleviin investointeihin.
Kunnanjohtaja Osmo Havuahon mukaan nostolla varaudutaan myös tulevaan maakuntauudistukseen.
– Jos ja kun se toivottavasti toteutuu, veroelementin käyttö lukitaan vähäksi aikaa. Nyt tapahtuvalla nostolla varaudutaan siihen, että kunnan toimintaedellytykset ovat kohdallaan myös siinä tilanteessa.
Havuaho sanoo, ettei puolen prosenttiyksikön nostossa ole mitään dramaattista. Kunnan verotuloja se lisää arviolta 200 000 euroa, ja verotusaste on korotuksen jälkeenkin selvästi keskitason alapuolella.
– Yksilötasolla noston vaikutukset ovat valtaosalle kuntalaisista melko pienet. Kunnallisveroon vaikuttavien vähennysten jälkeen keskituloiset maksavat varsin vähän kunnallisveroa ja pienituloisimmat eivät maksa sitä ollenkaan.
Kiinteistöveroihin hallitus ei esitä korotuksia. Yleinen kiinteistövero on 1,25 prosenttia, vakituisen asunnon vero 0,50 prosenttia, muun asuinrakennuksen vero 1,15 prosenttia ja voimalaitoksen vero 2,80 prosenttia.
Yleishyödyllisten yhdistysten kiinteistöistä ei peritä veroa.

Viikon kysymys

Tulivatko kesäkelit liian aikaisin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä