0

Visa-futiksen vetäjää vaihdettiin yllättäen kauden päätöstilaisuudessa – Reija Tuomisesta puheenjohtaja

– OIKEASTAAN minä tiesin tästä vasta kymmentä vaille kuusi, naureskeli Visa-futiksen uusi puheenjohtaja Reija Tuominen viime perjantaina.
Kovin kauaskantoista strategista linjausta hän ei siis ollut ennättänyt iltakuuteen mennessä tehdä, jolloin Visa-futis aloitti kauden päättäjäistilaisuutensa Sammontalolla.
No, uskoo ken tahtoo – ehkäpä asiasta oli kuitenkin jo hiukan aikaisemmin keskusteltu.
Joka tapauksessa Reija Tuomisesta on tulossa Sammon futisjaoston ensimmäinen naispuolinen vetäjä kautta aikojen. Virallinen vallanvaihto tehdään vuosikokouksessa tammikuussa.
– Itse olen ollut enemmän tuolla kahvilapuolella, mutta tottakai jalkapallojaoston toiminnassa mukana. Pelannut olen joskus muksuna ja viimeksi nappulakengät ovat olleet jalassani kun olemme vanhempien joukkueella pelanneet muksuja vastaan, kahden junnupelaajan äiti jatkoi.

Tuominen toivoo, että jalkapalloinnostus junioreiden keskuudessa tulee säilymään vähintään nykyisellä tasolla.
– Toivotaan, että tämä taso pysyy tai jopa kasvaa. Itse toivoisin, että Miehikkälästä tulisi tänne enemmän väkeä pelaamaan, kun siellä ei ole omaa jalkapallotoimintaa, hän sanoi.
Visa-futiksen lisenssipelaajien määrä on nyt laskusuunnassa.
– Lisenssin maksaneita on nyt yli 80, kun viime vuonna niitä oli vielä noin 120. Mutta samaan aikaan koko Kaakkois-Suomessa lisenssejä on tällä kaudella noin 500 vähemmän kuin vuosi sitten. Eikä syytä siihen tiedä oikein kukaan. Se on aika ihmeellistä siinäkin mielessä, että nyt oli MM-kisavuosi, väistyvä puheenjohtaja Raine Rantala kertoi.

Rantala otti puheessaan kantaa myös Kotkan ja Haminan seurojen aikeisiin yhdistää junioritoimintaansa.
– En usko, että täällä olisi mitään järkeä liittyä siihen mukaan. Jos täältä lähdetään Haminaan tai Kotkaan kaksi tai kolme kertaa viikossa, niin se tulee aika kalliiksi. Pidetään tämä lasten ja nuorten hyvänä harrastuksena täällä meillä, hän totesi.
Perinteiseen tapaan Visa-futiksen kauden päätöstapahtumassa jaettiin iso joukko erilaisia palkintoja.
Seuralla oli päättyneellä kaudella jalkeilla kolme juniorijoukkuetta ja lisäksi miesten 6. divisioonassa pelaava joukkue ja Old Stars.

Visa-futiksen palkitut:
F9-junnut, koko joukkue: Lenni Värri, Luka Ruoppa, Kasperi Peltonen, Mika Reinikkala, Atte Hyytinen, Minea Haaja, Sonja Lahti, Dima Galkin, Leevi Petäjälehto, Saimi Pakkanen, Viktor Klaving, Atte Yläkäs ja Oliver Ropponen.
E11-juniorit: reilu pelaaja Sulo Saarilaakso, ahkerin treenaaja Wilma Ristola, taistelija Venla Mäkelä ja vuoden tulokas Olli Tirkkonen
D14-juniorit: paras puolustava pelaaja Leevi Ylä-Kotola, paras yleispelaaja Mikael Liukkonen ja soturipalkinto Juuso Riepponen
Miehet: paras pelaaja Matias Uutela, paras puolustaja Tuomo Takala, yleispelaaja Toni Karhu ja maalitykki Matias Uutela
Old Stars: kauden komein maali Joona Värri, taistelijapelaajat Jarmo Peltonen ja Jani Perilä, aktiivisimmat harrastajat Lauri Takala ja Markku Kiukas, puolustuspään pelaaja Juho Uutela, jokapaikan pelimies Pekka Niiranen, maalipörssin voittaja Miika Mattila ja pistepörssin voittaja Joona Värri
Vuoden vetäjä: Jarno Räsänen
Vuoden toimija-aktiivi: Reija Tuominen

Viikon kysymys

Kiinnostavatko politiikan käänteet?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä