0

Yksityistieasiat kiinnostivat kaakonkulmalaisia – laki muuttu tammikuussa

Tammikuun alussa voimaan tuleva uusi yksityistielaki tuo tiekunnille uusia oikeuksia ja velvollisuuksia. Samalla lakkautetaan kuntien tielautakunnat, ja riidat ratkaistaan jatkossa oikeussalissa.
Uuden yksityistielain mukanaan tuomia muutoksia selvitettiin tiekuntien edustajille yksityistieillassa Virojoen yläkoululla viime viikolla. Tieillan järjesti joulukuun alkupuolella tieisännöitsijäksi valmistuva Heli Varjakoski yhdessä Kaakon kaksikon teknisen toimen kanssa.
Paikalla oli puolisensataa kuulijaa, joten yksityisasiat selvästi kiinnostavat kaakonkulmalaisia. Varjakosken mukaan se ei ole ihme, sillä Miehikkälässä ja Virolahdella on viitisenkymmentä yksityistietä kummassakin kunnassa.
Eniten keskustelua herättänyt asia tieillassa oli kuntien tielautakuntien lakkauttaminen. Suomessa tiemaksut ovat perinteisesti aiheuttaneet riitoja, joita tielautakunnat ovat ratkoneet. Jatkossa tiekuntien päätöksiin tyytymättömät joutuvat nostamaan kanteen käräjäoikeudessa.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko politiikan käänteet?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä