0

Kolmannes kirkkovaltuuston jäsenistä kappeliseurakunnista – Sillanrakentajat nousi suurimmaksi ryhmäksi

HAMINAN seurakunnan uusista kirkkovaltuutetuista tasan kolmannes on Miehikkälän ja Virolahden kappeliseurakuntien alueelta.
Kappeliseurakunnat saivat yhteensä yhdeksän paikkaa 27-jäseniseen kirkkovaltuustoon. Paikkamäärä putosi kahdella neljän vuoden takaisista vaaleista, mutta myös kirkkovaltuuston koko pieneni kuudella paikalla seurakunnan väkiluvun vähentymisen takia.
Virolahden alueelta kirkkovaltuutettuja on nyt viisi ja Miehikkälästä neljä.

Seurakuntavaalien voittaja oli Sillanrakentajat, joka nousi kirkkovaltuuston suurimmaksi ryhmäksi Keskustan ohi. Sillanrakentajat menetti pienentyneestä kirkkovaltuustosta vain yhden paikan, kun sen sijaan Keskustalta lähti kolme paikkaa.
Pro Klamila menetti vaaleissa ainoan paikkansa, ja demarien paikkamääräkin putosi yhdellä.
Sillanrakentajilla on uudessa kirkkovaltuustossa kaksitoista edustajaa, joista Outi Silander ja Kaisa Pitkänen ovat Virolahdelta. Molemmat kuuluvat myös nykyiseen valtuustoon.
Keskusta sai kirkkovaltuustoon yksitoista paikkaa, joista neljä meni miehikkäläläisille, kolme virolahtelaisille ja neljä haminalaisille ehdokkaille. Virolahdella Keskusta kasvatti paikkamääräänsä yhdellä ja vastaavasti Miehikkälässä Keskustan paikkamäärä putosi yhdellä.
Kaikki Keskustan virolahtelaiset kirkkovaltuutetut ovat uusia. Valtuustoon nousivat Kristian Värri, Pirjo Harjula-Ristola ja Minna Yläkäs.
Miehikkälän keskustalaiset kirkkovaltuutetut ovat Arto Kivelä, Markku Kaitainen, Helena Pakkanen ja Leena Kataikko. Kaikki kuuluvat myös nykyiseen kirkkovaltuustoon.
Haminan sosialidemokraattien ja sitoutumattomien ryhmä sai uuteen kirkkovaltuustoon neljä paikkaa. Valittujen joukossa ei ole ketään Virolahdelta tai Miehikkälästä.

Kappeliseurakuntien ehdokkaista eniten ääniä sai Arto Kivelä, joka oli myös Keskustan valitsijayhdistyksen ylivoimainen ääniharava 105 äänellä. Toiseksi eniten kappeliseurakuntien ehdokkaista ääniä sai Sillanrakentajien Outi Silander, 91 ääntä.
Kaikista ehdokkaista ääniharavaksi nousi edellisten vaalien tapaan Sillanrakentajien Nina Janes, joka keräsi ylivoimaiset 133 ääntä. Sillanrakentajien Jaana Suikkanen nousi kakkoseksi 115 äänellä, ja Arto Kivelä jakoi kolmannen sijan Sillanrakentajien Pirkko Parjasen kanssa 105 äänellä.

Uudessa kirkkovaltuustossa on seitsemän uutta jäsentä. Keskustan virolahtelaisten kirkkovaltuutettujen lisäksi uusia ovat Sillanrakentajien Pirkko Parjanen ja Tomi Tuomisalo sekä demarien Ulla-Maija Virtanen ja Sirpa Hasu.
Ehdokkaina olleista nykyisistä kirkkovaltuutetuista neljä joutuu jättämään paikkansa. Valituiksi eivät tulleet Pro Klamilan Annamari Takala, keskustan Ritva-Liisa Pousi sekä demarien Asko Tuominen ja Aira Paavola. Paavola on ryhmänsä ensimmäinen varavaltuutettu.

Haminan seurakunnassa voidaan olla tyytyväisiä äänestäjien määrään, sillä äänestysprosentti nousi neljän vuoden takaisesta 14,5 prosentista 15,4 prosenttiin. Luku on myös valtakunnallisen keskiarvon yläpuolella.
Äänioikeutettuja näissä vaaleissa oli noin 16 400, joista 2530 kävi äänestämässä. Alle 18-vuotiaita vaalit eivät kiinnostaneet, sillä noin 480 äänioikeutetusta vain 25 kävi äänestämässä. Nuorten äänestysprosentti oli 5,2.

Muiden ehdokkaiden äänet Haminassa
Pro Klamila: Anna-Mari Takala, Virolahti 41, Harri Raussi, Virolahti 25, Aila Bordi, Virolahti 21.
Keskusta: Ritva-Leena Pousi, Hamina 37, Teija Suomalainen, Hamina 34, Hellevi Puonti, Hamina 32, Tomi Uutela, Hamina 25, Kati Taina, Miehikkälä 24, Heli Varjakoski, Virolahti 23, Antti Pihlajamaa, Hamina 21, Timo Härmä, Miehikkälä 21, Leo Junikka, Virolahti 17, Manne Kauta, Hamina 16, Riitta Tenkanen-Salmela, Miehikkälä 15, Paavo Heiskanen, Hamina 10, Ritva-Liisa Ripatti, Viroalahti 9
Sosialidemokraatit ja sitoutumattomat: Aira Paavola, Virolahti 27, Asko Tuominen, Hamina 21, Martti Muukkonen, Hamina 19, Riitta Hytönen, Hamina 18, Janne Tolvanen, Virolahti 18, Jyrki Seppälä, Hamina 16, Anne Kurvi, Hamina 16, Jarmo Rissanen, Hamina 14, Kaarina Liljander, Hamina 14.
Sillanrakentajat: Sakari Kainulainen, Hamina 29, Pekka Wilska, Hamina 28, Katja Räsänen-Risu, Hamina 25, Anna-Liisa Suntio, Hamina 22, Taina Lappalainen, Hamina 15, Jouko Kemppi, Hamina 14, Riitta Oksman, Hamina 14, Mervi Visuri, Hamina 14, Jarmo Linturi, Hamina 10, Ahti Meriläinen, Virolahti 8, Tina Visuri, Hamina 7, Jarmo Suntio, Hamina 7, Marjo Väänänen, Hamina 6, Sirpa Pohjalainen, Hamina 5, Satu-Maria Töyrylä, Hamina 4, Rain Ots, Hamina 2

Marja Hovi Lappeen ääniharava
Seurakuntavaalien ylämaalaiset ehdokkaat Marja Hovi, Pauli Pajunen ja Jarmo Piispanen valittiin sekä Lappeen seurakuntaneuvoston että Lappeennan yhteisen kirkkovaltuustoon jäseniksi.
Marja Hovi oli molemmissa vaaleissa Lappeen seurakunnan ääniharava. Hovi sai seurakuntaneuvoston vaaleissa 62 ääntä, ja kirkkovaltuuston vaaleissa yhden äänen vähemmän.
Pauli Pajunen sai seurakuntaneuvoston vaaleissa 40 ääntä, ja kirkkovaltuuston vaaleissa 43 ääntä. Jarmo Piispanen nousi uutena jäsenenä seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon 27 äänellä. Lappeen seurakuntaneuvoston vaaleissa Piispanen sai 23 ääntä.
Lappeen seurakunnasta valittiin yhdeksän jäsentä 51-paikkaiseen kirkkovaltuustoon. Seurakuntaneuvoston jäsenmäärä on 12.
Lappeen seurakunnan äänestysprosentti oli vain 6,5 prosenttia.

Viikon kysymys

Pakastatko mansikoita talven varalle?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...