0

Pääkirjoitus: Kappelit hyvin edustettuja

Yhdeksän eli tasan kolmasosa kaikista Haminan seurakunnan uuden kirkkovaltuuston valtuutetuista on kotoisin joko Virolahdelta tai Miehikkälästä. Sunnuntaisten vaalien tulosta voidaan näin ollen pitää kaakonkulmalaisittain onnistuneena. Myös Ylämaan ehdokkaat onnistuivat hyvin Lappeenrannan vaaleissa, sillä kaikki kolme ehdokasta valittiin.
Ensi vuoden alussa toimintansa aloittavan Haminan kirkkovaltuuston jäsenmäärä on kuusi paikkaa pienempi kuin nykyisin, joten kappeliseurakunnista tulevien valtuutettujen suhteellinen osuus säilyi samana kuin kuluvalla vaalikaudella. Neljä vuotta sitten virolahtelaisia ja miehikkäläläisiä valittiin 11.
Se, että kappeliseurakunnat ovat edelleen näin hyvin edustettuina uudessakin valtuustossa, ei ole mikään merkityksetön asia. Seurakunnan jäsenmäärä on ollut nyt päättyvän valtuustokauden aikana jyrkässä laskussa ja se vaikuttaa erityisesti talouteen, joka on entistäkin ahtaammalla. Siinä mielessä kappeliseurakunnat tarvitsevat omia edunvalvojiaan. Vähälle rahalle on löydettävä osoitteita myös täältä kulmalta. Edelliset valtuustot isossa seurakunnassa ovat onnistuneetkin tässä mielessä erinomaisesti.
Kaakonkulmalaisittain harmillista on, ettei Pro Klamila saanut tällä kerralla yhtään valtuutettua. Tämä tarkoittaa, että muiden on pidettävä nyt huolta myös Klamilan ja etenkin sen kyläkirkon edunvalvonnasta.
Myös Ylämaalla voidaan olla tyytyväisiä tulokseen. Kolme ehdokasta ja kaikki läpi yhteiseen kirkkovaltuustoon ja samalla myös Lappeen seurakuntaneuvostoon. Marja Hovi oli jo toista kertaa Lappeen ääniharava.
Onnittelut kaikille valituille!