0

Pääkirjoitus: Ensimmäiset viisikymppiset

Tämä päivä jää historiaan monella tavalla. Kädessäsi on Kaakonkulman 50-vuotisjuhlanumero, johon olemme pyrkineet tekemään mielenkiintoisia ja ajankohtaisia juttuja eri näkökulmista. Yhtälailla historiaa tehdään tänään Vaalimaalla, jossa avautuu kauan kaivattu ja paljon puhuttu, alueen ensimmäinen liikekeskus, Zsar Outlet Village.
Juhlanumerossamme emme ole kertailleet niinkään lehden historiaa, vaan olemme hakeneet näköalaa jo seuraavia viisikymppisiä varten. Olemme, tottakai, halunneet kuulla niin lehden perustajia Heli ja Matti Nikkilää kuin lehden nykyisiä omistajia Jukka ja Ilkka Tikkaa. Kaikki he ovat tuttuja kaakonkulmalaisille jo muutenkin.
Viisikymppinen paikallislehti ei ole sanomalehtenä lainkaan vanha. Mutta 50 vuotta on tilattavalle lehdelle sellainen aika, ettei sen tarvitse enää todistaa olemassaolonsa tarkoitusta. Ja kuten Ilkka Tikka sanoo toisaalla tässä lehdessä: ”Paikallislehtien ei tarvitse miettiä omaa tehtäväänsä.”
Sanomalehtiala on kovassa murroksessa. Kaakonkulman osalta seuraava etappi siinä murroksessa nähdään 10. joulukuuta, kun lehti ottaa käyttöön maksulliset sisällöt nettisivuillaan. Tämä tarkoittaa sitä, että nettiin laitetaan uutisia ja muita juttuja heti niiden valmistumisen jälkeen. Toisin sanoen monet jutut, jotka ovat paperilehdestä luettavissa usein vasta päivien päästä, voi netissä päästä lukemaan heti tuoreeltaan. Nämä niin sanotut ”avainjutut” ovat tilaajien käytettävissä. Toki nettisivuille tulee edelleen myös juttuja, jotka ovat sieltä kaikkien poimittavissa.
Nyt jatkamme kohti seuraavia juhlia. Hyvä suunnitelma voisi olla, että näemme vielä joskus samana päivänä Kaakonkulman 100-vuotisjuhlat ja Zsarin 50-vuotisjuhlat.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko politiikan käänteet?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä