0

Kunnalla oikeus vuokrata kalastusyksiköitä – osakaskunta vaati oikaisua päätökseen

Teknisen lautakunnan näkemyksen mukaan Virolahden kunnalla on oikeus vuokrata Virojoen osakaskunnan vesialueella olevia kalastusyksiköitään hoitokalastushankkeelle, vaikka osakaskunta on päättänyt, ettei se osallistu hankkeeseen.
Osakaskunta oli tehnyt kalastusyksiköiden vuokrauspäätöksestä oikaisuvaatimuksen tekniselle lautakunnalle. Osakaskunnan näkemyksen mukaan yksittäinen osakas ei voi vuokrata kalastusoikeuksia hankkeelle, johon osakaskunta on päättänyt olla osallistumatta.
Tekninen lautakunta puolestaan hylkäsi oikaisuvaatimuksen vedoten kalastuslakiin, jonka mukaan kalastusoikeuden haltija voi vuokrata oikeutensa toistaiseksi tai määräajaksi kirjallisella sopimuksella.
Varsinais-Suomen Ely-keskus on myöntänyt kalastaja Markku Turtiaiselle luvan kalastaa Virojoen merialueen edustalla alle kolmen kilometrin päässä jokisuusta. Lupaan sisältyy viisi suomukalojen pyyntiin tarkoitettua isorysää. Lupa on voimassa huhti-toukokuussa vuosina 2019–20.

Kommentteja aiheesta “Kunnalla oikeus vuokrata kalastusyksiköitä – osakaskunta vaati oikaisua päätökseen

  • 3.12.2018 at 10:06
    Permalink

    Mitä helvettiä ELY?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Tulivatko kesäkelit liian aikaisin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä