0

Liikenneturvallisuutta Virojoen koululle – Virojoen koulun tarinat ja pörinät

LIIKENNETURVALLISUUS on tärkeä osa jokaisen ihmisen arkipäivää, joten on tärkeää, että jokaisella on turvallinen olo liikenteessä. Virojoen koululla asiasta on puhuttu paljon ja siitä myös oppilailta kyseltiin.
– Heijastimet auttaa pimeässä jos kävelee, vastasi Valtteri Iivari.
– Heijastimien käyttö on tärkeää ettei autot aja päälle, Neea Niemistö kommentoi.
– Liikenteestä tekee turvallisen liikennemerkit, Nella Asikainen vastasi.
1.-luokkalaiset tekivät heijastimia Virojoen koulun opettaja Svea Kentzin avustuksella.
– Käytän heijastimia, useampaakin. Minulla on ihana Marimekon heijastin sekä Osuuspankin heijastin. Pysähdyn aina suojatielle, jos siinä on joku, näytän myös kädellä merkkiä, jotta ihminen tietää että voi mennä. Lapsille heijastimien tekoa on kiva opettaa, sillä heijastimien käyttö on tärkeää. Minulla on myös ihana vesimelonikypärä, jota käytän, Svea Kentz kertoi.

Pääsimme katsomaan 1. ja 3.-luokkalaisten tunteja, kun lapset tekivät innoissaan heijastimia. Pääsimme itsekin kokeilemaan niiden tekoa Svea Kentzin ansiosta.
– Pyörissämme on valot, käytämme heijastimia, Saimi Pakkanen ja Sofia Seppälä kertoivat yhteen ääneen.
– Aion käyttää tekemääni heijastinta, Atte Yläkäs tokaisi.
– Käytän puhelinta liikenteessä, mutta käytän kypärää, Lenni Värri ilmoitti.

Kävimme katsomassa myös Virojoen koulun 6B-luokkalaisten puukäsityötunteja, joita pitää Vesa Kuutvuori. Sielläkin liikenneturvallisuudesta puhuttiin.
– Liikenneturvallisuus on vaikka sitä, että menee suojateitä pitkin, Victoria Mattila kertoi.
– Liikenneturvallisuus on, että menee oikeaa puolta tietä, Lassi Pärtty totesi.
6B-luokkalaisista noin 75 prosenttia käyttää suojatietä.

Kävimme haastattelemassa paikallisen LähiTapiolan Eeroa ja Markoa, jotka osallistuivat liikenneturvakampanjaan lahjoittamalla koululaisille heijastimet.
– Meidät sai lähtemään tähän liikenneturvahankkeeseen se, että olemme nykyään elämänturvayhtiö, joka tarkoittaa sitä, kun ennen perinteiset vakuutusyhtiöt korvasivat tapahtuneita vahinkoja, nyt LähiTapiola pyrkii erilaisilla toimenpiteillä estämään vahinkojen syntymisen tai minimoimaan tapahtumat vähiin. Heijastimen käyttö on tärkeää, koska monet tapaukset niistä olisi pystynyt heijastimella välttämään, Eero Dufva kertoi.
– Heijastimien lahjoittaminen tuntuu oikein mukavalta asialta, koska täällä meillä kylillä on aika pimeää ja aika paljon kaikkea remonttia tai vastaavaa. Jalankulkijoiden näkyvyys on erittäin tärkeä asia autoilijoille, Marko Ruponen lisäsi.
– On sanottu, että heijastin on maailman halvin henkivakuutus, mutta ainoastaan siinä tapauksessa, että sitä käytetään – eikä laiteta sitä sinne pöytälaatikkoon lojumaan. Se pitää olla kyllä käytössä. Nyt haastetaan, että täällä Kaakonkulmalla saataisiin kaikki käyttämään heijastinta, Eero Dufva vielä sanoi.

Venla Mäkelä
Wilma Ristola
Aada Paappanen
Sara Tilli

Viikon kysymys

Oletko tyytyväinen Kaakonkulman terveyspalveluihin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä