0

Nomadit päättivät rakentaa itselleen työpaikat Nopalaan – uusi koirahoitola aloittaa toimintansa

– EIKÖHÄN ME TÄMÄ loppukin saada rutistettua, kun kolmessa viikossa on jo näin paljon saatu aikaan, naureskelee Rosabella Nomad.
Puolittain retorinen kysymys on osoitettu aviomies Timo Nomadille. Kysymys on siitä, milloin Koirapalvelu Nomad avaa ovensa Nopalassa.
– Kyllä me joulukuun alussa avaamme, Rosabella jatkaa ja Timo on asiasta samaa mieltä.
Nopalaan on siis aivan näinä päivinä avautumassa uusi koirahoitola. Nomadit ostivat hiljattain sieltä pari vuotta tyhjänä olleen maalaistalon ja nyt se on saanut osakseen paitsi uudet asukkaat myös toimintaa vanhaan navettarakennukseen.
– Nollasta aloitettiin ja nyt ollaan tässä vaiheessa. Sattumalta me tähän paikkaan törmäsimme, kun etsimme sellaista paikkaa, jossa koirat saavat olla rauhassa. Esimerkiksi uutena vuonna monet koirat pelkäävät ilotulitusta, mutta täällä on kyllä hiljaisempaa, Timo uskoo.

Navetasta on purettu kaikki vanha irtaimisto, se on putsattu hyvin ja sinne on tehty uutta lattiapintaa ja seiniä. Koirille tulee sinne omat ja reilun kokoiset hoitolahuoneet. Navetasta niitä löytyy löytyy seitsemän.
– Ajatus on, että jos samassa perheessä on useampia koiria, niin ne voivat olla samassa tilassa. Tavoitteena on, että koirilla olisi täällä mahdollisimman hyvä olla, Rosabella korostaa.
Lisäksi ulkoa löytyy kuusi pihatarhaa, joihin voidaan majoittaa niihin normaalistikin ulkona asuvia pihakoiria. Tarhoista löytyvät niin kopit kuin ruti rexitkin, ja kaikki tarhat ovat niinsanotusti ”mäyräkoiran kestäviä”, eli ne on valettu ympäriinsä betonilla. Betonien päällä on hiekkapinnoite.
– Kaikkialla hoitolassa olemme miettineet, että tilat olisivat turvalliset ja helppokäyttöiset. Tänne on nyt turvallista tuoda myös ongelmakoiria hoitoon, hän jatkaa.

Koirapalvelu Nomadin yksi erikoisuus tuleekin olemaan se, että sinne voi viedä myös ongelmallisia koiria. Joko koulutukseen tai hoitoon.
– Ylipäätään koirien kanssa yleisin ongelma on vetäminen hihnassa tai se, että ne räyhäävät muille. Mutta sitten on myös sellaisia koiria, jotka voivat olla vaarallisia joko itselleen tai toisille, pevi-kouluttajana toimiva Rosabella kertoo.
Rosabellan metodeihin kuuluu ongelmakoirien kouluttaminen laumalogiikalla.
Hän on myös kurssit käynyt mejäkoe-toimitsija ja vannoutunut noutajanainen.
– Metsästämiseenkin hurahdin aikanaan noutajien kautta. Tällä hetkellä kuulun Hirvikosken Eränkävijöihin ja tulevaisuudessa toivottavasti paikalliseen metsästysseuraan.

Edelleen yksi koirahoitolan erikoisuus on vesijuoksumatto. Sitä voidaan hyödyntää esimerkiksi koiran kuntoutuksessa leikkauksen tai vamman jälkeen, tai vaikka apuna laihduttamisessa.
– Veden vastus nopeuttaa kuntoutusta, Rosabella sanoo ja näyttää kuinka juoksumattoa voi säätää kuhunkin tarpeeseen sopivaksi.
Vesijuoksumatto sopii hänen mukaansa lähes kaikille koirille.
– Sellaisetkin koirat, jotka eivät tykkää uimisesta, tykkäävät yleensä kyllä tästä.
Talon kupeeseen on puolestaan remontoitu jo valmis tila, omalla sisäänkäynnillä, jossa eläinfysioterapeutti Heidi Rajalammi aloittaa vastaanottonsa helmikuussa. Heidin osaamiseen kuuluu eläinfysioterapia, akupunktio sekä koirahieronta.
– Näin ollen Heidin ammattitaidolla saamme vesijuoksumatosta suurimman hyödyn irti, Rosabella lisää.

JUKKA KINNUNEN

Viikon kysymys

Tunnetko uudet liikennemerkit?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä