0

Joulun odotus pääsi vauhtiin Miehikkälässä – liikunnan tärkeys esille

JOULUN ALLA niin työpaikoilla, kouluissa kuin perheissäkin eletään vuoden kiireisimpiä aikoja. Silloin on syytä myös muistaa välillä levätä.
– Kulunut vuosi on ollut minulle haastava ja arjen terve tasapaino on ollut monena viikkona aivan kadoksissa, sanoi myös kunnanjohtaja Arto Ylönen avatessaan Miehikkälän joulukautta viime perjantaiaamuna.
Ylönen muistuttikin kuulijoitaan siitä, että arkisen työn lisäksi tarvitaan sopivasti liikuntaa ja lepoa, erityisesti jouluna.
– Tänä jouluna ajattelin antaa itselleni lahjaksi arjen tasapainon. Pyrin jatkossa löytämään riittävästi aikaa myös perheelle, liikunnalle ja levolle.

Ylönen jatkoi, että nykypäivänä löydetään paljon tekosyitä ja esteitä sille, ettemme ehdi liikkua tai levätä tarpeeksi.
– Nuo kaksi asiaa ovat kuitenkin ensiarvoisen tärkeitä ihmisen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Sote- ja maakuntauudistuksessa on puhuttu paljon siitä, miten hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen jää tehtävänä edelleen myös kuntien vastuulle. Näin kunnanjohtajana haluaisin korostaa kuitenkin yksilön omaa vastuuta siitä, miten pitää huolta omasta terveydestään, esimerkiksi liikkumalla riittävästi.
– Joulun aikana voisimmekin kiinnittää huomiota siihen, miten paljon liikumme päivittäin ja kuinka saisimme vietyä liikunnan osaksi normaalia arkea. Itselläni liikuntaharrastukselle on kuluvana syksynä jäänyt aikaa lähinnä viikonloppuisin. Olen kuitenkin huomannut, että arkipäivinä suoritetut liikuntakerrat ovat auttaneet työssä jaksamiseen seuraavina päivinä ja parantaneet vireystila, hän jatkoi.

Virolahti-Miehikkälän yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Piia Mäkelä muistutteli puolestaan siitä, että sitä jouluista lahjalistaa voisi lyhentää omalla kotikylällä.
– Muistetaan käyttää oman kylän kauppapalveluita, koska ne ovat täällä hyvät. Jokainen voi vilkaista ympärilleen ja huomata, että palvelutarjontaa löytyy ja se kannattaa hyödyntää.
Mäkelä esitti myös toivomuksen, että kaikki muualla liikkuvat kertoisivat kotikunnastaan ainakin yhden hyvän asian. Se voisi vaikuttaa siihen, että väkiluvun väheneminen saataisiin pysähtymään.
Lapsille ja lapsenmielisille hän halusi sanoa, että kun jouluaattoon oli viime perjantaina vielä 24 päivää, niin vielä on aikaa olla kiltti.
– Vihje jo tässä vaiheessa, että vielä voi kiltteyttä hieman kiriä. Se saatetaan sitten jouluaattoiltana palkita.

Miehikkälän joulunavaustapahtumassa nähtiin perinteiseen tapaan joulupukin vierailu.
Hän johdatteli päiväkotilapset torille seuraamaan tapahtumaa ja laulamaan kauniita joululauluja.
Tapahtumassa kuultiin myös seurakunnan tervehdys, jonka toi kappalainen Matti Astola.

JUKKA KINNUNEN

Viikon kysymys

Tarkistatko säännöllisesti palovaroittimen kunnon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä