0

Lottien muistot -näyttely avattiin Ylämaan kirjastossa

Kaakonkulman Lottaperinneyhdistyksen järjestämän Lottien muistot -näyttelyn avajaiset pidettiin Ylämaan kirjastossa viime viikon maanantaina.
Tilaisuuteen oli saapunut lottien jälkeläisiä ja lottaperinteestä kiinnostuneita. Mukana oli myös Suomen Lottaperinneliiton uusi, keväällä työnsä aloittanut pääsihteeri Riitta Kokko-Parikka.
Kaakonkulman Lottaperinneyhdistyksen edustajat Terttu Ravi, Armi Karjalainen ja Liisa Karjalainen olivat pukeutuneet lottien työasuun. Armi Karjalaisella oli lisäksi äitinsä lotta-aikainen käsivarsinauha.
Ylämaan koulun aulaan oli asetettu näytteille avajaisillaksi erilaisia lottatyöhön liittyviä tavaroita. Esillä oli muun muassa lottasalkku, muonituslottien käsikirja, lääkintäjaoston ohjeet sekä pikkulotan kultaiset sanat -taulu. Paikalla oli myös kenttäpostikonttori.
Varsinainen, joulukuun loppuun asti esillä oleva näyttely on koottu kirjastoon. Siellä oleville kolmelle pöydälle on asetettu lottakirjallisuutta ja -tietoutta. Lisäksi kirjaston vitriinikaapissa on lotta-aiheisia näyttelyesineitä.
Huomattava näyttelyesine on ”Lotan Kapsäkkihartaus” -matkalaukku, jonka yhdistyksen puheenjohtaja Terttu Ravi on kehitellyt. Ravi kertoi, että tämä uusi idea on saanut hyvän suosion.

Ennen avajaisia oli kahvi- ja vastiketarjoilu. Terttu Ravi oli valmistanut ihan tätä tilaisuutta varten vastikkeen käyttäen siihen uusia tänä syksynä kaivettuja voikukan juuria ja syksyn uutisrukiin jyviä. Värinä puheenjohtaja oli käyttänyt punajuurta. Nyt vastike nimettiin Ylämaan Lottamokaksi.
Kahvin lisukkeineen tarjosivat yhdessä Ylämaan kirjasto ja Kaakonkulman Lottaperinneyhdistys ry. Kahvitarjoilusta vastasivat Armi ja Liisa Karjalainen.
Pöytäkeskusteluissa juteltiin eri perheiden sota-aikaisista muistoista. Myös valokuva-albumeja selailtiin.
Terttu Ravi esitteli näyttelyn ja kertoi siitä yksityiskohdista. Esitystään hän täydensi runoilla ja taustamusiikilla.
Kaakonkulman Lottaperinneyhdistyksen Lottien muistot -näyttely on esillä Ylämaan kirjastossa tämän vuoden loppuun asti.

Paula Penttilä

Viikon kysymys

Ovatko mopoilijat häirinneet yöuniasi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä