0

Kymsote pyytää uusimaan reseptit ajoissa – taustalla potilastietojärjestelmän uusiminen

Kymsote aloittaa toimintansa ensi vuoden alussa ja samalla otetaan Kymenlaaksossa käyttöön yksi ja yhteinen potilas- ja asiakastietojärjestelmä. Tämä aiheuttaa katkon reseptien uusimiseen julkisen terveydenhuollon palveluissa vuodenvaihteessa.
Uusintoja ei voida tehdä kuntien tai Carean terveydenhuollon palveluissa 21.12. – 4.1. välisenä aikana. Kymenlaaksolaisten toivotaan huomioivan asian ja toimittavan tämän vuoden lopussa tai ensi vuoden alussa vanhenevat, säännöllisesti tarvittavien lääkkeiden reseptit uusittavaksi mahdollisimman pian.
Reseptien uusintapyynnöt voi tehdä kuten aikaisemminkin, esimerkiksi Omakanta-palvelussa (www.kanta.fi/omakanta), terveysasemien puhelinajanvarauksessa tai apteekissa. 4.1.2019 jälkeen reseptien uusiminen onnistuu jälleen normaalisti.
Mikäli reseptien uusinnasta on kysyttävää, kymenlaaksolaiset voivat olla yhteydessä omaan terveysasemaan tai muuhun omaan hoitavaan tahoon.
Kymenlaakson kuntien, Haminan, Kotkan, Kouvolan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden sosiaali- ja terveystoiminnot samoin kuin nykyisen kuntayhtymä Carean toiminnot yhdistyvät Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsoteksi vuoden alussa.
Kymsoten myötä otetaan käyttöön myös yksi ja yhteinen potilastietojärjestelmä.

Viikon kysymys

Hankitko aidon joulukuusen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä