0

Viikon kysymys: Kuuluuko hautausmaakäynti jouluusi?

Jouluun kuuluu läheisten muistaminen, myös edesmenneiden. Kynttilämeret valaisevat hautausmaat ja niillä on nykyisin myös yleisiä muistopaikkoja, joilla voi sytyttää  kynttilän muualle haudattujen läheisten muistoksi. Miten on, kuuluuko hautausmaakäynti sinun jouluusi?

Viikon kysymykseen voi vastata osoitteessa www.kaakonkulma.fi. 

Kuuluuko hautausmaakäynti jouluusi?

 • Kyllä (92%, 124 ääntä)
 • Ei (8%, 11 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 135

Loading ... Loading ...

4 kommenttia aiheesta “Viikon kysymys: Kuuluuko hautausmaakäynti jouluusi?

 • 12.12.2018 at 17:12
  Permalink

  Kyllä kuuluu. Samoin aatton joulukirkko, jos ei ole töissä.Hautuumaalle/kirkkoon on ollut aattoina mieluisaa mennä myös sen takia kun Pyterlahdessa on ollut tievarsissa lyhdyt kera kynttilöiden sekä Joulupukki. Taitaa tämä tänä vuonna jäädä pois kun joku ne lyhdyt varasti…kiva perinne oli

 • 13.12.2018 at 20:04
  Permalink

  Kyllä tulee hautausmaalla käytyä. Mutta muovisia hautakynttilöitä en vie. Lyhtyyn tavallinen kynttilä, mistä ei jää muovi- ja metallijätettä kaatopaikalle. Miettikää sitä jätevuorta..

 • 14.12.2018 at 13:28
  Permalink

  Ilman muuta kuuluu joulun perinteisiin, että käymme aattona/jouluaamuna kirkossa ja hautausmaalla viemässä rakkaille läheisille kynttilät .Minusta joulun sanoma alkaa siitä, kun saa hiljentyä läheisten hautakummun äärelle.Siinä on se joulun ydin.

 • 14.12.2018 at 16:06
  Permalink

  Ehdottomasti, neljällä eri hautausmaalla läheisten haudoille viedään lyhtyihin kynttilät. Reissuun menee usein yli 4h, mutta jouluaaton iltana on hyvä mieli kun kaikki rakkaat on muistettu. Joulu ei voi alkaa ennen kuin kaikkia on muistettu

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko politiikan käänteet?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä