0

Pääkirjoitus: Joulukaupan potentiaali kasvoi

Joulukauppa sai tänä vuonna Kaakonkulmalla huomattavasti aiempaa monipuolisemmat lähtökohdat, kun Zsar Outlet Village avasi ovensa Vaalimaalla. Erityisesti kauppakeskuksen avaaminen lisäsi potentiaalia vaateostosten tekemiseen omalla paikkakunnalla.
Vanha sanonta kehottaa suosimaan paikallisia liikkeitä ja palveluja jouluostosten teossa. Se pitää hyvin kutinsa, sillä omalla paikkakunnalla kulutettu raha tukee parhaiten paikallista elinkeinoelämää ja työllisyyttä. Zsarin outletkylä ei tässä suhteessa tee poikkeusta.
Liikekeskus tuo tullessaan työtä myös paikallisille joko suoraan tai välillisesti. Kun Zsariin poiketaan vaateostoksille, sama asiakas saattaa hyvinkin pistäytyä Virojoen kaupoissa hakemassa elintarvikkeita tai kodintekniikkaa. Kun liikkuvuus lisääntyy, siitä hyötyvät yleensä kaikki.
Vaikka jouluun on enää muutama päivä, myöhäisenä ajankohtana maksetut veronpalautukset siivittävät suomalaisia edelleen jouluostoksille. Kaupan liitto arvioi marraskuussa, että joulukaupassa nähdään tänä vuonna selkeä kasvu.
Kaupan liiton laskelmien mukaan viime vuonna joulukuun myynti oli jokaista vähintään 15-vuotiasta suomalaista kohti noin 1 030 euroa. Tästä joulusesongin aiheuttamaksi myynnin lisäykseksi laskettiin runsaat 190 euroa ja jokaista kotitaloutta kohti noin 330 euroa.
Jouluostosten myötä onkin hyvä siirtyä sitten itse joulun viettoon. Joulu on edelleen suomalaisten tärkein juhla, jota myös perinteitä kunnioittaen vietetään.
Kaakonkulma päättää tähän lehteen antoisan juhlavuotensa. Hyviä lukuhetkiä tarjoamme seuraavan kerran 4. tammikuuta. Tässä vaiheessa toivotamme kaikille lukijoille oikein hyvää ja rauhallista joulua!

Viikon kysymys

Kiinnostavatko politiikan käänteet?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä