0

Kaakonkulman työttömyysluvut alhaisemmat kuin vuosi sitten

Kaakonkulmalla työttömiä on selvästi vähemmän kuin vuosi sitten, ilmenee Kaakkois-Suomen ely-keskuksen tilastosta, joka ulottuu marraskuun loppuun.
Miehikkälässä oli viime kuun lopussa 67 ja Virolahdella 149 työtöntä työnhakijaa. Miehikkälässä määrä on 25 ja Virolahdella 8 vähemmän kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana. Sen sijaan tämän vuoden lokakuuhun verrattuna työttömiä oli marraskuun lopussa hieman enemmän kummassakin kunnassa.
Miehikkälässä työttömyysaste, eli työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta, oli marraskuun lopussa 8,7 ja Virolahdella 10,6 prosenttia.

Kokonaisuutena työttömyyden väheneminen näkyy kaikissa Kaakkois-Suomen seutukunnissa ja kunnissa. Suhteellisesti kehitys oli suotuisinta Imatran seudulla, jolla myös työpaikkojen määrä kasvoi eniten. Pitkäaikaistyöttömiä oli marraskuun lopussa 36 prosenttia vuoden takaista vähemmän. Myös nuorten työttömien määrä pieneni.
Kaakkois-Suomessa oli marraskuun lopussa 14 861 työtöntä työnhakijaa, mikä on 3 364 henkilöä (- 18,5 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kymenlaaksossa työttömiä oli 16,8 prosenttia ja Etelä-Karjalassa 20,8 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Koko maassa työttömänä oli 229 362 henkilöä eli 15,5 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Kaakkois-Suomessa oli 10,7 prosenttia.

Viikon kysymys

Tunnetko uudet liikennemerkit?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä