0

Kymsote ei muuta käyntipaikkoja – asiakasmaksuissa sen sijaan muutoksia heti

Vuoden alussa toimintansa aloittanut Kymenlaakson sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Kymsote ei tavallisen palveluja tarvitsevan kansalaisen näkökulmasta aiheuta juurikaan muutoksia tässä vaiheessa.
Suurin näkyvä muutos koskee terveyskeskusmaksuja. Nyt vuosimaksu jää pois ja kolmesta ensimmäisestä lääkärikäynnistä tulee maksullisia. Samoin osa hoitajakäynneistä tulee maksullisiksi. Muutos liittyy koko maakunnassa tapahtuvaan maksujen yhtenäistämiseen.
Lisäksi asumispalveluissa tulee samasta syystä muutoksia maksuihin, mutta ne tulevat voimaan vasta 1. maaliskuuta. Siihen asti mennään vanhojen sopimusten mukaan.
Sen sijaan palveluverkossa ei muutoksia ole vielä näköpiirissä. Kymsotea rakennettaessa sovittiin, että palveluverkko säilyy ainakin ensimmäisen vuoden ennallaan. Kevään aikana tosin verkon rakennetta ryhdytään jo miettimään uusiksi, joten muutoksia voi olla tulossa jo ensi vuonna tai myöhemmin.
Toistaiseksi ei ole tarkasti sovittu myöskään siitä, voivatko ihmiset käyttää halutessaan muiden kuntien terveyspalveluja. Uusiin tehtäviin Kaakon kaksikon sosiaali- ja terveystoimenjohtajan pestistä vuoden alussa siirtynyt Marjo Seuri antaa tästä kuitenkin selkeän ohjeen.
– Kaikkein selkeintä on tässä vaiheessa käyttää samoja terveysasemia kuin ennenkin. Asiaa selvitellään ja kun uutta tietoa saadaan, siitä informoidaan kyllä sitten, hän opastaa.

Marjo Seuri siirtyy Kymsotessa aikuisten monialaisten palvelujen johtajaksi. Hänen toimipaikkansa muuttuu ajan myötä Kotkaan.
Kaakon kaksikossa paikallisesti eri yksiköiden työtä johtavat lähiesimiehet. Villinrannassa esimiehenä toimii Kristiina Roimola, Kunilassa Marja-Riitta Husu ja kotipalvelussa Katariina Velling.
Terveysasemien henkilöstö on nyt osa Terveystalo Oy:tä, jolta palvelut ostetaan. Tämä johtuu viime kesänä tehdystä yrityskaupasta, jossa Terveystalo osti Attendon. Kilpailuviraston vahvistus kaupalle tuli joulukuussa.

3 kommenttia aiheesta “Kymsote ei muuta käyntipaikkoja – asiakasmaksuissa sen sijaan muutoksia heti

Comments are closed.

Viikon kysymys

Hankitko aidon joulukuusen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä