0

Virojoelle avattiin etätyöpiste – sopii vaikkapa yrittäjille ja opiskelijoille

VIROJOEN linja-autoaseman kahvilaan on avattu maksuton etätyöpiste.
Rajapajan kahvilan tiloista löytyy kaksi säädettävin sähköpöydin varustettua työpistettä, jotka soveltuvat esimerkiksi yrittäjille, etätyöntekijöille ja opiskelijoille.
Toinen työpiste on vapaassa käytössä, toisen käyttö edellyttää ennakkovarauksen.
Cursor Oy:n tavoitteena on ollut kehittää etätyöpisteverkostoa, jonka osana nyt myös Virolahden etätyöpiste on.
– Joustavan työn lisääntyessä olemme halunneet vastata tähän työelämän muutokseen, projektipäällikkö Esa Partanen sanoo.
Vastaavia pisteitä on avattu tänä vuonna myös Kotkaan ja Haminaan, ja lisää on tulossa.

Cursor pyrkii edistämään entistä vahvempaa kytkeytymistä pääkaupunkiseutuun. Kotkan-Haminan seudun toimijoilla on mahdollisuus myös Helsingin Kampissa sijaitsevien kokoustilojen edulliseen käyttöön.
Toimintojen ja toimintaympäristöjen kehittämisen taustalla Cursorilla on ollut ajatus työntekijöiden viihtyvyyden ja tuottavuuden lisäämisestä.
– Etuina näissä etätyöpisteissä on niin sanottuihin peruskahvilatyöpisteisiin verrattuna esimerkiksi suuremmat näytöt, sähköpöydät ja nopeat wifi-yhteydet. Lisäksi etuna on työn sosiaalinen puoli, kun yksinyrittäjillä on mahdollisuus tavata muita ihmisiä, jolloin ideoitakin varmasti syntyy helpommin, Partanen kertoo.

Sosiaalisia etuja kehuu myös Virolahti-Miehikkälän Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Piia Mäkelä.
– Ei tarvitse yksinään toimistossa töitä tehdä, ja samalla voi kahvitellakin.
Etätyöpiste toimii mukavasti myös asiakastapaamispaikkana.
Kunnanjohtaja Osmo Havuaho toivottaa kuntaan tulevat uudet palvelut tervetulleiksi.
– Yrittäjien lisäksi nostaisin käyttäjäkuntana esiin myös eläkeläiset sekä toimijat, jotka ovat huonompien verkkoyhteyksien alueella, hän sanoo.
Havuaho on mielissään etätyöpisteen keskeisestä sijainnista. Linja-autoa odotellessa voi ajan hyödyntää töiden parissa. Tai vaikka asioilla käydessä tai mökille tullessa piipahtaa koneen ääressä.
Kaupunkien keskustojen co-working -tilojen esimerkeistä ideoita hakenut Partanen kannustaa etätöiden yhdessä tekemiseen, johon etätyöpisteet soveltuvat mainiosti. Etenkin, kun ympäristö on kattava kokoustiloineen, ravintoloineen ja kahviloineen eli kyseessä on ihka oikea hub-konsepti.
Virojoella on mahdollista vuokrata kokouksia varten tilat nuorisotila Pleissistä.

JAANA HALLIKAINEN

Viikon kysymys

Lähdetkö lumimaisemiin hiihtolomalla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä