0

Vaalimaalla jäätiin 43 000 matkustajan päähän edellisvuodesta – rajaliikenne kokonaisuutena vuoden 2017 tasolla

Kaakkois-Suomen rajavartioston valvomilla rajanylityspaikoilla kirjattiin päättyneen vuoden aikana kaiken kaikkiaan 7 238 000 rajanylitystä. Määrän voidaan sanoa olevan edellisen vuoden tasolla, sillä kasvua kertyi 25 000. Matkustajista oli viisumivelvollisia noin 78 prosenttia. Myös viisumivelvollisten osuus ylittäjistä pysyi vuoden 2017 tasolla.

Vaalimaan rajanylityspaikalla matkustajamäärä jatkoi laskuaan. Koko viime vuodelta kirjoihin ja kansiin kirjattiin 2 411 000 matskutajaa, mikä oli 43 000 vähemmän kuin vuonna 2017.
Nuijamaalla sen sijaan ostosmatkailu veti ja matkustajamäärä oli viime vuonna 2 695 000, kun se vuotta aiemmin oli 2 629 000.
Vainikkalan kautta vuoden mittaan kulki 560 000 matkustajaa ja Imatran rajanylityspaikan kautta 1 526 000 matkustajaa, mikä oli piirun verran vähemmän kuin edellisvuonna.
Parikkalan tilapäisen rajanylityspaikan kautta kulki 24 500 rajanylittäjää.
Kokonaisliikennemäärään sisältyvät myös Lappeenrannan, Mikkelin ja Savonlinnan lentoasemien sekä Nuijamaan ja Lappeenrannan satamien matkustajat.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto aloitti vuoden aikana 358 esitutkintaa. Määrä pieneni hieman edellisvuodesta. Määrällisesti eniten esitutkintoja suoritettiin vaarallisen esineen hallussapitorikoksista, joita oli 164 kappaletta. Eriasteisista liikennejuopumuksista aloitettiin 73 esitutkintaa, ampuma-aserikoksista 14 ja valtionrajarikoksista 22 esitutkintaa.
Väärennysrikoksista aloitettiin 19 ja laittoman maahantulon järjestämisrikoksista 10 esitutkintaa.

Rajatarkastusten yhteydessä havaittiin viime vuonna yhteensä 222 väärennöstä. Näistä 96 kohdistui matkustusasiakirjoihin ja 51 ajoneuvon asiakirjoihin. Valtaosa matkustusasiakirjaväärennöksistä oli väärennettyjä rajatarkastusleimoja. Ajoneuvojen asiakirjaväärennökset kohdistuivat liikennevakuutuksiin, rekisteriotteisiin ja ajokortteihin. Lisäksi havaittiin 73 väärennettyä tullileimaa.
Rajanylityspaikoilla havaittiin myös 17 anastetuksi epäiltyä ajoneuvoa.

Sakkoja rajavartiosto kirjoitti kuluneen vuoden aikana yhteensä 2 805 kappaletta. Suurimmat rikkomusnimikkeet olivat paljastinlaiterikkomus, lievä ampuma-aserikos, liikennerikkomus, ulkomaalaisrikkomus ja ajoneuvorikkomus.
Rajavartiosto esti maahantulon kuluneena vuonna 750 henkilöltä. Yleisin syy oli voimassaolevan viisumin tai oleskeluluvan puuttuminen. Lisäksi rajavartiosto toimeenpani yhteensä 131 muiden viranomaisten tekemää käännytyspäätöstä.
Turvapaikkaa rajatarkastusten tai tutkinnan yhteydessä haki 31 henkilöä, mikä oli täsmälleen saman verran kuin edellisvuonnakin.
Luvattomia rajanylityksiä maastorajalla tai rajanylityspaikoilla havaittiin 19 kappaletta ja tapauksiin liittyi yhteensä 28 henkilöä.

Viikon kysymys

Hankitko aidon joulukuusen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä