0

Pihabongaus järjestetään taas tammikuun viimeisenä viikonloppuna

BirdLifen Pihabongaus-tapahtuma järjestetään jälleen tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Kaikille luonnosta kiinnostuneille tarkoitetussa Suomen suurimmassa luontotapahtumassa tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla, ja havainnot ilmoitetaan BirdLifelle.
Osallistuakseen Pihabongaukseen ei tarvitse olla lintuharrastaja, eikä Pihabongaus ole kilpailu. Tavoitteena on innostaa tarkkailemaan talvisia lintulaudan ja kotipihan lintuja sekä kiinnostumaan lähiluonnosta. Koulut voivat osallistua Pihabongaukseen varsinaista tapahtumaviikonloppua edeltävällä viikolla.
Pihabongauksen tuloksista saadaan arvokasta tietoa maamme talvisen linnuston muutoksista. Tähänastiset tulokset kertovat muun muassa hömötiaisen ja varpusen selkeästä vähenemisestä sekä mustarastaan ja tiklin runsastumisesta.
Tapahtumaviikonloppuna tehdyt havainnot voi ilmoittaa Pihabongauksen omien nettisivujen kautta tai postikortilla. Osallistujien kesken arvotaan lintuaiheisia palkintoja. BirdLife julkaisee verkkosivuillaan tuloksia jo tapahtuman aikana, alustavan yhteenvedon 28. tammikuuta ja lopulliset tulokset helmikuun aikana.
Pihabongaus on Suomen suurin lintutapahtuma. Se on järjestetty tammikuun lopussa vuodesta 2006 lähtien. Viime vuosina noin 20 000 ihmistä on tarkkaillut lintuja lähes 15 000 pihalla ympäri maan. Vuosien varrella on kertynyt havaintoja yli kuudesta miljoonasta lintuyksilöstä.
Pihabongauksen suojelijana on tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio.

Viikon kysymys

Tunnetko uudet liikennemerkit?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä