0

Vuodeosaston muuttaminen päiväkodin väistötiloiksi kallistui – töihin päästäneen jo helmikuun alussa

TERVEYSKESKUKSEN vuodeosaston remontti Virojoen päiväkodin väistötiloiksi pyritään aloittamaan jo helmikuun alussa. Tämä onnistuu, mikäli kunnanhallitus myöntää töille aloitusluvan ensi maanantaina.
– Jos kunnanhallitus luvan myöntää, silloin pääsemme aloittamaan jo 4. helmikuuta, tekninen johtaja Markku Uski arvioi.
Kysymyksessä on väliaikainen ratkaisu, sillä Virojoelle rakennetaan uusi päiväkoti vuosina 2020-21. Nykyisessä päiväkodissa on havaittu runsaasti sisäilmaongelmia, joita ei ole saatu korjattua yrityksistä huolimatta.
Tekninen lautakunta pyysi vuodeosaston muutostöistä tarjoukset rakennusurakan ja lvi-urakan osalta. Siinä yhteydessä ennakolta arvioitu remontin hintakin kohosi huomattavasti. Nyt hankkeen kokonaiskustannusten arvioidaan olevan 250 000 euron luokkaa, kun aikaisemmin on puhuttu 150 000 eurosta.
Uuden hinta-arvion mukaan rakennusurakan hinta on 157 000 euroa ja lvi-urakan osuus 43 000 euroa. Loppuosa muodostuu kunnan omana työnä tehtävistä töistä, kuten piha-alueen rakentamisesta.
– Kilpailutuksen yhteydessä kävi selväksi, ettei arviomme pidä paikkaansa. Väistötilojen remontti maksaa, mutta on kuitenkin kannattavampaa kuin mennä vuokratiloihin. Kun sinne hankitaan uusi ilmanvaihtokone, se palvelee myös tulevaisuutta, jos tiloihin tulee ajastaan esimerkiksi toimistoja, Markku Uski selittää.

Virojoen uuden päiväkodin suunnittelu käynnistyy tänä vuonna. Kunta on varannut siihen 600 000 euroa. Rakentamaan päästään ensi vuonna ja valmista on määrä olla keväällä 2021.
– Jos päiväkoti rakennetaan valmiselementeistä, niin saattaa olla mahdollista, että se voisi olla valmiina jo alkuvuodesta 2021, Markku Uski ennakoi.
Uusi päiväkoti maksaa arviolta 1,8 miljoonaa euroa.

JUKKA KINNUNEN

Viikon kysymys

Pakastatko mansikoita talven varalle?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...