0

Kaakonkulma avasi verkkosivuilleen Eduskuntavaalit 2019 -sivuston

Eduskuntavaalit järjestetään tämän vuoden huhtikuun 14. päivänä, ja Kaakkois-Suomesta valitaan eduskuntaan Arkadianmäelle 17 kansanedustajaa.
Kaakkois-Suomen vaalipiiri muodostuu Etelä-Savon, Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakunnista.
Kaakonkulma on avannut verkkosivuilleen kaakonkulma.fi -vaalisivuston, jonne kootaan vaaliaiheisia juttuja ja mielipidekirjoituksia. Ne ovat pääosiltaan samoja, joita julkaistaan paperilehdessä.
Lisäksi verkkosivuilla julkaistaan ehdokkaiden vaalimainoksia.

Kaakkois-Suomen vaalipiiri muodostettiin syyskuussa 2013 Etelä-Savon ja Kymen vaalipiireistä. Vaalipiiriä käytettiin ensimmäisen kerran viime eduskuntavaaleissa vuonna 2015.
Kaakkois-Suomen vaalipiiriin kuuluvat: Enonkosken, Haminan, Heinäveden, Hirvensalmen, Iitin, Imatran, Joroisten, Juvan, Kangasniemen, Kotkan, Kouvolan, Lappeenrannan, Lemin, Luumäen, Miehikkälän, Mikkelin, Mäntyharjun, Parikkalan, Pertunmaan, Pieksämäen, Puumalan, Pyhtään, Rantasalmen, Rautjärven, Ruokolahden, Savitaipaleen, Savonlinnan, Sulkavan, Taipalsaaren sekä Virolahden kunnat.
Kaakkois-Suomen vaalipiirin nykyiset kansanedustajat ovat Juho Eerola (ps.), Antti Häkkänen (kok.), Heli Järvinen (vihr.), Anneli Kiljunen (sd.), Jukka Kopra (kok.), Hanna Kosonen (kesk.), Suna Kymäläinen (sd.), Jari Leppä (kesk.), Jari Lindström (sin.), Jani Mäkelä (ps.), Sirpa Paatero (sd), Markku Pakkanen (kesk.), Satu Taavitsainen (sd), Kimmo Tiilikainen (kesk.), Lenita Toivakka (kok.), Ari Torniainen (kesk.) ja Kaj Turunen (kok.).

Eduskuntavaaleja varten Suomi on jaettu 13 vaalipiiriin maakuntajaon mukaisesti.
Kustakin vaalipiiristä valitaan se määrä kansanedustajia, jota vaalipiirissä asuvien Suomen kansalaisten lukumäärä kuusi kuukautta ennen vaaleja osoittaa. Ahvenanmaan vaalipiiristä valitaan kuitenkin aina yksi kansanedustaja.
Eduskuntavaaleissa ylimpänä vaaliviranomaisena toimii oikeusministeriö, jolla on yleisvastuu vaalien toimittamisesta. Ministeriö koordinoi vaalien valmistelutyötä ja vastaa muiden viranomaisten ohjeistamisesta. Se myös ylläpitää ja kehittää vaalitietojärjestelmää (VAT).

 

Vaalien tärkeitä päivämääriä
Ehdokashakemusten jättöpäivä: 5.3.2019.
Ehdokasasettelun vahvistaminen: 14.3.2019.
Ennakkoäänestys: kotimaassa 3.-9. huhtikuuta ja ulkomailla 3.-6. huhtikuuta.
Vaalipäivä: 14.4.2019.
Tulosten vahvistaminen: 17.4.2019.

Viikon kysymys

Viikon kysymys: Uskotko Hurpun suunnitelmien toteutumiseen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...