0

Sähköt meni vähäksi aikaa koko Ylämaan taajamasta

Viikonlopun talvimyräkkä katkaisi sunnuntaina sähköt koko Ylämaan taajamasta, kerrotaan Lappeenrannan Energia Oy:stä. Kaiken kaikkiaan myräkkä jäi sähköyhtiön mukaan kuitenkin odotettua lievemmäksi.
Lappeenrannan Energiaverkot varautui tämän talven sääennusteeltaan pahimpaan talvimyräkkään sunnuntaina. Lumisade ja tuuli olivat kuitenkin merkittävästi heikompia kuin ennusteet antoivat odottaa, joten tykkylumen vaikutukset ovat jäämässä viikonvaihteen päätteeksi vähäisiksi.
Myös viime viikkoina ahkeraan tehty ennaltaehkäisevä vaarapuunpoisto sähkölinjojen liepeiltä on turvannut hyvin asiakkaiden sähkönsaantia, Lappeenrannan Energiasta todetaan.
Sunnuntai-aamun aikana verkkoalueella on ilmennyt vain kolme keskijännitevikaa: Ylämaalla, Lemin Kuukanniemessä ja Savitaipaleen Heituinlahdessa, joista kaksi ensimmäistä korjattiin iltapäivään mennessä..
Pahimmillaan Lappeenrannan Energian alueella sähköttä oli vajaat tuhat asiakasta sunnuntaina aamupäivällä. Tämä johtui juuri siitä, kun Ylämaan sähköasemaan vaikuttanut vika katkaisi sähköt koko Ylämaan taajamassa.

Viikon kysymys

Hankitko aidon joulukuusen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä