0

Lasten kulttuuriviikoilla ohjelmaa myös vauvoille – Zsarissa lasten lystisunnuntai

LASTEN kulttuuriviikoilla huomioidaan tällä kertaa entistä paremmin kaiken ikäiset lapset, myös nuorimmat taaperot.
– Aikaisempina vuosina vauvoille ja taaperoikäisille ei yleensä ole järjestetty mitään, mutta nyt heillekin on tarjolla sekä teatteria että värikylpyjä, kulttuurituottaja Satu Liikkanen kertoo.
Lasten kulttuuriviikot polkaistaan käyntiin keskiviikkona, jolloin ohjelmaa on kaikenikäisille lapsille. Nukketeatteritaiteilija Aapo Repo järjestää Rajasalissa paperiteatteriesityksen vauvoille ja alle 3-vuotiaille taaperoille.
Yli 3-vuotiaille on tarjolla Tutkija Piin tiedepäivä esityksineen ja työpajoineen Virojoen yläkoulun salissa. Koululaiset osallistuvat television Talent-ohjelmassa mukana olleen multi-instrumentalistin ja lauluntekijän Lauri Schrekin konserttiin.

Lasten kulttuuriviikkojen tarjontaan kuuluu kolme suurempaa perhetapahtumaa, joista ensimmäinen on ystävänpäivänä 14. helmikuuta Miehikkälän koulukeskuksessa. Ohjelmaan sisältyy muun muassa Teatteri Hevosenkengän Kummituskekkerit-näytelmä sekä taskulamppuseikkailu kirjastossa.
Sunnuntaina 16. helmikuuta järjestetään koko perheen talvirieha Miehikkälän Salpalinja-museolla. Riehan aloittaa vatsastapuhuja Sari Aallon Talven taikaa -show.
Kolmas koko perheen tapahtuma on lasten lystisunnuntai, joka järjestetään yhteistyössä Zsar Outlet Villagen kanssa sunnuntaina 24. helmikuuta. Lystisunnuntain ohjelmassa on muun muassa Maddaleenan show sekä Klovni Mutteri ja ihmekeksinnöt.
Liikkanen kertoo, että Thomas Pryken kehittämä Klovni Mutteri on täysin kielimuuriton esitys.
– Ilmeisiin ja eleisiin perustuva esitys sopii hyvin myös lapsille, jotka eivät osaa suomea.
Esitykset ovat outlet-kylän sisätiloissa lasten leikkitilassa, mutta myös ulkona on tarjolla muun muassa katuteatteria ja vaeltelevia satuhahmoja.

Yksi lasten kulttuuriviikkojen uutuuksista on koululaisille tarkoitettu Time escape -pakohuone, joka rakennetaan Virojoen Pleissiin maanantaina 18. helmikuuta ja Miehikkälän Kiwiin seuraavana päivänä. Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden toteuttamassa pakohuoneessa liikutaan ryhmittäin, ja ajat on varattava ennakkoon.
Ennakkoon pitää ilmoittautua myös vauvojen ja taaperojen värikylpy-työpajoihin, joita järjestetään Rajasalissa keskiviikkona 20. helmikuuta. Värikylvyt on tarkoitettu 4–24 kuukauden ikäisille lapsille.
Lasten kulttuuriviikkojen ohjelmaan kuuluvat myös satutunnit kirjastoissa sekä Vauvasta vaariin -muskarit Villinrannassa ja Ratevassa. Lisäksi Virolahden kirjastossa on Tehtäväkirja-näyttely, jonka tekemiseen yleisö voi osallistua.

Satu Liikkanen korostaa, että kaikki lasten kulttuuriviikkojen tapahtumat ovat pääsymaksuttomia.
– Tapahtumien tarkoitus on innostaa lapsia luovaan toimintaan ja tuoda esille kaikkea sitä mitä kulttuurin saralla voi tehdä.

Marju Perilä

Viikon kysymys

Häiritseekö postilakko elämääsi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä