0

Kaakkois-Suomen alueella saaliiksi lähes 3200 hirveä

Suomen riistakeskus Kaakkois-Suomen alueella metsästettiin tammikuun puolivälissä päättyneen hirvenmetsästyskauden aikana 3 198 hirveä. Edellisvuoteen verrattuna metsästysmäärä oli 172 eläintä suurempi.
Suomen riistakeskus oli myöntänyt viime syksyn metsästyskaudelle kaikkiaan 2 838,5 pyyntilupaa. Yksi pyyntilupa oikeuttaa nykylainsäädännön mukaan ampumaan joko yhden aikuisen hirven tai kaksi vasaa. Metsästäjät tilittivät valtion tilille kaatamistaan hirvistä reilut 275 000 euroa.
Pyyntiluvat oli myönnetty 36 eri hakijalle. Hirvenmetsästys alkoi 13. lokakuuta ja päättyi 15. tammikuuta. Niin sanottuna peltohirviä oli mahdollisuus metsästää jo syyskuun alusta lähtien.
Metsästetyistä hirvistä aikuisia oli 1 696 ja vasoja 1 502. Pyyntilupien käyttöaste oli 86 prosenttia ja vasojen osuus kaadetuista hirvistä 47 prosenttia.
Vuonna 2017 Kaakkois-Suomessa oli käytössä 2 806,5 pyyntilupaa, joilla metsästettiin kaikkiaan 3 026 hirveä. Pyyntilupien käyttöaste oli silloin 83 prosenttia ja vasojen osuus 46 prosenttia.
Luonnonvarakeskus (LUKE) tuottaa hirvitalousalue- ja riistanhoitoyhdistyskohtaiset tarkemmat tiedot hirvitiheyksistä, hirvikannan rakenteesta ja vasatuotosta maaliskuun aikana.
Kaakkois-Suomen alueellinen riistaneuvosto järjestää sidosryhmille tarkoitetun hirvieläimiä koskevan neuvottelun 7. maaliskuuta.
Eri hirvitalousalueiden riistanhoitoyhdistykset kokoontuvat maalis-huhtikuun aikana katsomaan alueidensa hirvitilannetta ja tekevät omat hirvikannan hoito- ja metsästyssuunnitelmansa sen jälkeen.

Viikon kysymys

Hankitko aidon joulukuusen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä