0

Hamina Tattoo juhlii 30-vuotista historiaansa ensi vuonna – muistoja kaivataan yleisöltä uutta kirjaa varten

Haminan kaupungin ylpeys, sotilasmusiikkifestivaali Hamina Tattoo täyttää ensi vuonna kunnioitettavat 30 vuotta. Seuraava Hamina Tattoo järjestetään 3.-8. elokuuta ensi vuonna.
Festivaalin teemana on oikeutetusti Hamina Tattoon juhlavuosi. Keskeisen teemansa ohella festivaalin keskiössä on samoin 30 vuotta täyttävä Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta, joka perustettiin Haminassa vuonna 1990. Tapahtumassa huomioidaan myös vuonna 2020 sata vuotta täyttävä Reserviupseerikoulu.
Työ maailman parhaiden sotilassoittokuntien saamiseksi Hamina Tattooseen on jälleen täydessä vauhdissa, kertoo Hamina Tattoon taiteellinen johtaja Lassi Ikäheimo. Tällä hetkellä näyttää lupaavalta, että valtioiden edustusorkesterit useilta mantereilta kohtaavat Haminassa 2020.
Ensimmäisenä on vahvistunut Ranskan merivoimien – The Musique des troupes de Marine -soittokunnan saapuminen.

Juhlavuodeksi julkaistaan myös Hamina Tattoo 30 vuotta -juhlateos. Kirjan kokoaa haminalainen kirjailija Martti Linna.
Hamina Tattoon 30-vuotisjuhlateos julkaistaan seuraavan Tattoon yhteydessä elokuussa 2020.
– Teosta varten olemme kiinnostuneita Tattoo-kävijöiden ja -työntekijöiden, talkoolaisten ja ihan tavallisten haminalaisten Tattoo-muistoista ja valokuvista, kertoo Hamina Tattoon toiminnanjohtaja Hannu Kaukiainen.

Jäikö jossakin Tattoossa erityisesti mieleesi jokin esitys tai esiintyjä? Osuiko kohdallesi Haminassa sellainen kohtaaminen, jonka muistat vieläkin? Miltä tuntui olla tekemässä Tattoota, ja mitä se sinulle antoi? Otitko kenties valokuvan, joka puhuu puolestaan, ja jonka haluaisit ikuistaa Tattoo-juhlateokseen – vai onko sinulla peräti uusia ja raikkaita ideoita seuraavien Tattoiden varalle?
Muisteloita voi lähettää Haminan Tattoolle sähköpostitse tai kirjeellä. Muistelut pyydetään toimittamaan 8. maaliskuuta mennessä.

Viikon kysymys

Tarvitaanko vanhaa kivinavettaa Virojoen katukuvassa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä