0

Kaupunki hylkäsi ylämaalaisten oikaisuvaatimuksen – Ylämaa-talon osakkeet myydään

Lappeenrannan kaupunginhallitus on hylännyt Ylämaan alueraadin tekemän oikaisuvaatimuksen, joka koski Ylämaa-talon osakkeiden myymistä tai lahjoittamista jollekin paikalliselle yhdistykselle.
Alueraadin puheenjohtaja Erkki Mäkisen allekirjoittamassa oikaisuvaatimuksessa todettiin, ettei yhdelläkään ylämaalaisella yhdistyksellä ole varaa ottaa Ylämaa-taloa hoitoonsa. Oikaisuvaatimuksen mukaan ylämaalaisia on kohdeltu eriarvoisesti muihin kaupunginosiin verrattuna, ja kaupungin pitäisi säilyttää Ylämaa-talon tilat ylämaalaisten käytössä.
Kaupunginhallitus päätti marraskuussa, että kaupungin omistamat Ylämaa-talon osakkeet myydään julkisella huutokaupalla, jos lahjoituksen vastaanottajaa ei löydy Ylämaalta.
Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus perusteli oikaisuvaatimuksen hylkäämistä muun muassa sillä, että kaupungilla on oikeus määritellä mitä omaisuutta se pitää omistuksessaan ja mistä se mahdollisesti luopuu.
Ylämaalaisten eriarvoisesta kohtelusta hallitus toteaa, että vain Joutsenossa paikalliset yhdistykset ovat voineet ylämaalaisten tavoin käyttää Joutseno-talon tiloja ilmaiseksi. Muissa kaupunginosissa ei vastaavaa käytäntöä ole ollut.
Muissa kaupunginosissa asukasyhdistykset voivat käyttää maksutta koulujen tiloja kokoustoimintaansa. Muut yhdistykset voivat vuokrata kaupungin omistamia tiloja.
Kaupunginhallituksen päätöksessä todetaan lisäksi, että kaikki ylämaalaiset toimijat voivat käyttää maksutta kirjaston tiloja kirjaston palvelu- ja omatoimiaukioloaikoina edellyttäen, ettei kirjaston tavanomainen käyttö häiriinny. Kirjastossa on myös jonkin verran säilytystilaa muun muassa mapeille ja vastaavalle aineistoille.
Lisäksi ylämaalaiset toimijat voivat käyttää maksutta kaupungin omistaman urheilu- ja nuorisotalon tiloja.

Viikon kysymys

Pakastatko mansikoita talven varalle?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...