0

Oletko ollut tyytyväinen moottoritien kuntoon nyt talvikeleillä?

Uuden moottoritien talvihoidosta on puhuttu viime viikkoina paljon. Mitä mieltä sinä olet, oletko ollut tyytyväinen tien kuntoon?

Oletko ollut tyytyväinen moottoritien kuntoon nyt talvikeleillä?

 • Ei (54%, 56 ääntä)
 • Kyllä (46%, 47 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 103

Loading ... Loading ...

4 kommenttia aiheesta “Oletko ollut tyytyväinen moottoritien kuntoon nyt talvikeleillä?

 • 13.2.2019 at 11:10
  Permalink

  Vaarallista sohjoa ollut poistamatta ja aiheuttanut vaaratilanteita. Huono homma!

 • 13.2.2019 at 13:06
  Permalink

  Huonosti aurattu ainakin tänään 13.2.2019. Haminasta Kotkaan pinta oli kuiva ja sileä, Haminasta Vaalimaalle möykkyinen.

 • 14.2.2019 at 09:15
  Permalink

  Talvihoito yleisillä teillä on nykyisin samaa tasoa kuin v. 1927. Nimismiesten johtamat ns. tiehoitomanttaalit tehtiin tai paremminkin annettiin halvimman urakan tehneelle. Osalla tuon ajan ”urakkaisista” omisti puulapion ja rautaharavan, joilla hoiteli urakkaansa.
  Kasvava liikenne ja surkea teidenhoito pakottivat valtiovallan luomaan tehokkaampia puitteita. Tuota kehitysvaihetta kesti n. 70 vuotta, ja 1990-luvulla alkoi tämä nykyinen markkinavetoinen kunnossapito valata teidenhoitoa.
  Olin itse runsaan 20 vuotta TVL:n leivissä 80 ja 90 –luvuilla. Markkinavoimien piti pudottaa kustannuksia laadusta tinkimättä, mutta totuus on jotain muuta. Viimeisen 10 vuoden aikana kunnossapidon kustannukset ovat kasvaneet n. 20% enemmän, mitä suhteutettuna ne esim. 90-luvun hintatilaan indeksimuutokset huomioiden. Vastaavana aikana esim. 2 ja 3 luokan tiestöjen kunto on romahtanut. Joten voinen kysyä: Mitä niillä markkinavoimien näkymättömillä säästöillä on tehty?

 • 15.2.2019 at 21:27
  Permalink

  Kaakonkulman jutussa mielestäni ontuvaa selittelyä yit:n edustajilta. Voisivatkohan herrat perustella että miten ihmeessä suolaaminen vaikuttaa sitten tiellä numero 170 vaikka liikennemäärät ova vain murto-osan moottoritien liikennemääristä. Johtunee varmaan siitä että moottoritietä ei yksinkertaisesti hoideta riittävästi.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Tunnetko uudet liikennemerkit?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä