0

Venäläismies esitti vääriä papereita Vaalimaalla

Venäläisen mieshenkilön epäillään syyllistyneen väärennysrikokseen Vaalimaan rajanylityspaikalla viime perjantaina. Maastalähtötarkastuksessa henkilön esittämässä passissa havaittiin väärennettyjä rajatarkastusleimoja. Tämä oli pyrkinyt väärennetyillä rajatarkastusleimoilla peittelemään todellista oleskeluaikaansa Schengen-alueella.

Toisessa tapauksessa venäläisen mieshenkilön epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen sekä liikenneturvallisuuden vaarantamiseen lauantaina. Henkilö oli ajanut vastaantulevien kaistaa Haminasta valtatie 7 kohti Vaalimaata.
Kaakkois-Suomen rajavartioston partio tavoitti henkilön ajosta ja suoritti hänelle puhalluskokeen. Henkilö puhalsi vartioston suorittamassa seulonta-alkometrikokeessa 0,82 mg/l lukemat. Henkilö toimitettiin verikokeeseen Kotkan terveysasemalle humalatilan selvittämiseksi. Törkeän rattijuopumuksen raja on 0,53 mg/l alkoholia uloshengitysilmassa tai 1,2 promillea.
Vaalimaalla havaittiin viikonloppuna myös vaarallisia esineitä. Lauantaina venäläisen naishenkilön ja sunnuntaina venäläisen mieshenkilön kuljettamista autoista löydettiin toimivat sähkölamauttimet. Molemmissa tapauksissa henkilöitä epäillään vaarallisen esineen hallussapidosta.

Vainikkalan rajatarkastusaseman partio havaitsi viime tiistaina Allegro-junassa venäläisen mieshenkilön, joka oli poistumassa Suomen kautta Venäjälle yhdessä tuttavansa kanssa. Rajatarkastuksen yhteydessä henkilön matkustusasiakirjoissa ja matkakertomuksessa ilmeni ristiriitaisuuksia, joiden vuoksi hänelle päätettiin suorittaa tarkempi tarkastus.
Tarkastuksen yhteydessä selvisi, että henkilö on oleskellut laittomasti Schengen-alueella noin 10 vuotta. Myös henkilön tuttavalle suoritettiin tarkempi tarkastus, jonka yhteydessä hänen hallustaan löytyi 10 vuotta laittomasti Schengen-alueella oleskelleelle henkilölle kuuluva matkustusasiakirja mutta eri henkilötiedoilla.
Eri henkilötiedoilla olevaa matkustusasiakirjaa on käytetty todennäköisesti Ruotsissa, eikä sillä pyritty harhauttamaan Suomen rajaviranomaista.
Molemmille henkilöille määrättiin sakkorangaistus väärennysaineiston hallussapidosta. Lisäksi 10 vuotta laittomasti Schengen-alueella oleskelleelle henkilölle määrättiin Maahanmuuttoviraston päätöksellä viiden vuoden maahantulokielto Schengen-alueelle.

Viikon kysymys

Viikon kysymys: Uskotko Hurpun suunnitelmien toteutumiseen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...